Om Erik Almkvists förhandlingsspel


Jag sitter kvar – tills vidare …

Expressen skriver (avslöjar) att det pågår ett förhandlingsspel mellan Sverigedemokraternas ledning och dess olydige son Erik Almkvist. Enligt Expressens artikelförfattare är priset för att förmå Erik att lämna Riksdagen den nätta summan av fyra miljoner.

Pengarna ska han få i form av utfört arbete för ett av partiets helägt företag. Beloppet skulle mer än väl motsvara det arvode han skulle erhållit från Riksdagen (inkl ”fallskärm”).

Enligt Expressen har det uppkommit intern kritik över detta upplägg varvid processen har bromsat upp. Därför väljer den ärade ledamoten att fortsätta att uppbära ledamotskapet i riksdagen. Erik förnekar (förstås) beloppet med det upplägg som det skulle innebära. Han bekräftar endast att han erbjudits att utföra arbete för partiet som konsult. På TT:s fråga om han ändå inte kan ansöka om att avsäga sin plats svarar Erik att …

Det är väl klart att jag kan det, rent tekniskt, men vi har en överenskommelse som vi följer. Skulle det av någon anledning visa sig att den inte går att genomföra får jag väl tänka om.

Tja, det är väl det närmsta vi kommer en bekräftelse på Expressens rapportering.

Länkar: Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet, di.se, SVT, Expo, dn.se

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 13 februari, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om Erik Almkvists förhandlingsspel.

Kommentarer inaktiverade.