Om en besviken Urban Bäckström


LAS är ett dj – a skit som LO släpat hit!

Svenskt Näringslivs verkställande direktör Urban Bäckström genomförde under tisdagen en pressträff med riksdagsjournalisterna. Hans budskap var att LO måste vara beredda att gå med på att förändra turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd.

Urban menar att dagens bestämmelser är omoderna och att kompetens måste gå före anställningsår. Urban medger att det redan är möjligt att göra undantag pga kompetensskäl men menar att det kostar för mycket idag. Av artikeln framgår inte på vilket sätt det skulle kosta så mycket.

Urban menade att om man inte kommer fram avtalsvägen i denna fråga måste lagstiftning till för att genomföra de förändringar som arbetsgivarna önskar. Som tidigare aktiv medlem i Moderaterna kan han konstatera att de borgerliga regeringsledamöterna visar liten entusiasm för att göra de förändringar som Svenskt Näringsliv önskar. Statsministern säger att …

Det är ansvarsbärande parter som ska göra upp om det. Det handlar om att balansera olika intressen, arbetsgivarnas vilja till ökad flexibilitet ska stå mot den helt legitima viljan att ha bästa möjliga anställningsskydd.

Nu ska ju inte Svenskt Näringsliv vara allt för ledsna. Regeringen avser ju att göra det billigare för arbetsgivare att säga upp icke önskvärda arbetstagare.

Länkar: di.se, dn.se

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 13 februari, 2013, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om en besviken Urban Bäckström.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: