Vådan av att stoppa händerna för djupt i syltburken


kommunal-1169Om ej än fackligt aktiv i Kommunal har det de senaste dagarna varit något av en plåga att följa nyhetsrapporteringen. Den bild som ges av förbundsledningens agerande är inte särskilt smickrande. Det är uppenbart att ett antal individer har agerat rakt emot det egna förbundets och allmänna fackliga principer. Om det handlar om maktens berusning, med medföljande blindhet och okänslighet, bedrägligt beteende eller vad som helst annat så går det knappast att ursäkta.

Mina tankar går snarare till alla de förtroendevalda och anställda som oförskyllt nu tvingas hantera medlemmars och omgivnings besvikelse. De har ingen anledning att försvara det beteende som beskrivits. Jag hoppas dock att de orkar fortsätta sitt fackliga arbete. Att, trots allt, fortsätta att visa vad fackligt arbete handlar om. Det handlar om att försvara och utveckla yrket, att verka för jämställda och rättvisa löner och att påverka samhället i en positiv riktning.

Min förhoppning ligger  hos alla dem som i vardagligt, ibland otacksamt, fackligt arbete verkar för sitt förbunds och för sina medlemmars skull. De gör det inte i förhoppningen av någon gratis middag eller något gratis lyxboende. De gör det ideellt och utan tanke på egen vinning.

Skicka därför besvikelsen till de som förtjänar den.

Annons

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 14 januari, 2016, i Fackliga frågor. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Tarmo Lindholm

    Jag försöker inte försvara myglet inom Kommunal på något sätt, men så här är det ju jämt, Median trissar upp stämningen och nu är ”drevet” igång..Istället för att leta ( om man nu inte redan vet) fram de ansvariga i Kommunal och sparka dessa myglare med omedelbar verkan, så tror tydligen många att hoppa av Kommunal, som någon sorts ”straff” hjälper,,,vilka är det som blir hjälpta av att hoppa av,,inte medlemmarna iallafall…
    Det är helt och hållet beroende på, hur länge Medians Journalister orkar skriva och driva upp stämningen, som detta kan fortsätta, men just när det gäller den här sortens Fackföreningar på vänsterkanten, verkar orken hos den s.k Grävande Journalistiken outtröttlig..

%d bloggare gillar detta: