Livskvalitet


Det finns mycket som gör ett liv värt att framlida. Det handlar om samvaro med familj och vänner, ett bra arbete och intressen och annat som kan sätta litet krydda på ens livssituation.

Det finns de som utforskar världen och reser överallt dit lusten faller på en. Jag tillhör nog de litet mer återhållssamma på den fronten. Dock har jag ingen fattigt liv. Jag har ett bra arbete som ger möjlighet till utveckling och att träffa många människor. Jag har ett bra boende och deltar som aktiv i en bostadsrättsföreningsstyrelse i att påverka omgivningarna. Jag är en aktiv föreningsmänniska.

Men det finns fler sätt att få krydda i livet. Jag tycker om att laga mat när jag vet att jag ska få besök av andra. Det sker, tyvärr, alldeles för sällan. Skulle därför behöva bjuda hem vänner lite oftare.

Jag har alltid uppskattat en god öl. Med ökad ålder och experimentlusta har min smak förfinats. Jag väljer bort internationell lager när möjligheten finns. Jag uppskattar de flesta sorters öl men har en faiblesse för belgiska klosteröl, en smakrik porter och andra mer krävande ölsorter.

Jag har börjat utforska whiskyvärlden. Jag tillhör de många svenskar med smak för Isley men har även börjat utforska sherrylagrad whisky.

På min blogg ”Livskvalitet enligt Göran” skriver jag om sådant jag druckit eller smakat.

Annons
 1. Jarno Paananen

  Jag tycker inlägget är fantastiskt bra. Lika bra som det faktum att det i dagens Sverige lever fler och fler utan boende utan arbete och utan mat. Vi finns många nu som har arbetat 20 -30 år och har hamnat i utanförskap. Inga droger inga problem med alkohol. I ett så kallat utvecklat land som ska hjälpa utsatta. Jag tror faktiskt fler husdjur bor och lever bättre med försäkringar än det finns människor i utanförskap i Sverige. OBS!! En siffra som vi ska helst prata tyst om och fundera över om: att det är bara loosers och människor som inte kan, inte vill arbeta. För i självaverket vill vi inte tro att människor i Sverige och hela världen svälter ihjäl. Den sanningen är inte kul att beskriva i media om, men att skriva om ett mord eller ett bombdåd är mer intressant än att det dör människor i en mycket större skala i Sverige och i världen där kapitalismen med storbolagen kan med utifrån regeringars rätt göra hur de vill? Vilka har råd med lobbyister?

  Hurra för Götaland hurra för Svealand… hurra för potatisland som ger oss brännevin, skål!!! Obs! Nykterist! De som sitter i makten spelar ingen roll något mer. Dessa ord är ett evigt bla bla bla…..Huvudsaken vi har en elit i makten som är duktiga på att prata och hålla koll på opions-siffror. Etik och moral —- populär tema prata om —- När indianerna talade om den vita mannens tomma löften så talade de om girigheten, makten och kapitalet // Var försvann visionerna? Byggandet? Välfärdssamhället? Företagandet? Innovationerna? Dela ut ett antal miljarder till människor som vill på nytt bygga företag,, skapa arbeten och ta bort allt som heter pappersarbete och byråkrati. I USA tar dem sin bil och husvagn och gräver sitt guld. I Sverige hamnar vi i fängelset för att inte ha klarat av processer i pappersarbete på 6 år? Kan vi leva på människor som ska kontrollera människor att de har fyllt i papper rätt? Det är bara ett stort skämt!!! Spanien och Frankrike har gått ett ytterligare steg längre. De tar ut vägavgifter över allt och vanliga medborgare har snart inte råd att åka bil i dessa länder? Jag tror rent historiskt sett så har både Spanien och Frankrike mer bommar än vad den styrande och ockuperande Tyskland hade i Europa under andra världskriget?

  Eliten, Europa låter så fint på den röda mattan. Vi har glömt snart allt som gjorde att vi var vinstgivande och kunde spendera på välfärd. Den egna industrin för export säljes bort // bara aktieägarna får vad de vill ha, så skit i all den verkliga säkerheten för välfärden, dvs. all den kompetens som nu spolas bort med ungdomen och de 40-talister som kunde i självaverket lärt ut den riktiga kompetensen inom industriområdet. Vilka i Europa ser ljust på välfärden och framtiden? Ja, det är tyskarna som har köpt all industri i Europa? Ge mig total mandat i makten i ett år så ska ni få se på byggande och nyföretagnde. Det kan jag lova. Inget knussel med pappersarbete – hitta råvaror och bygg – skapa arbeten. Framför allt — tro på människan igen!!!

  Tackar för att ni lyssnar på allt detta gnäll!!!
  Jag vet det finns mycket i mina påstående att bestrida, men jag berättar min sanning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: