Men för 17 Håkan!


Det är ju inte alltid man slår glädjevolter när ögonen faller på tidningarnas rubriker. Idag (och förmodligen en tid framåt) får socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt löpa gatlopp. Tydligen har han låtit Riksdagen betala hela hyran för den bostad han delat med sin sambo. Det handlar tydligen om att han fått ta emot cirka 90.000 kronor för mycket.

Han medger att han borde haft bättre koll på reglerna. Det är lätt att hålla med om det! Nu kommer partiets budgetmotion försvinna i medias granskning huruvida han gjort något annat fuffens för sig.

Fan – det är rent självmål! Det här är ju några resor värre än den famösa chokladbiten.

Jag utgår ifrån att detta kommer att rättas till per omgående. Sedan har Håkan litet förtroendeskapande åtgärder att vidta.

Länkar: Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, dn.se, dn.se, dn.se, SvD, di.se, di.se, Rapport, Rapport, Rapport

Publicerat på 7 oktober, 2011, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 16 kommentarer.

 1. ”Rätta till” är fullständigt ointressant. HJ har gjort detta de facto fullt medvetet. Fifflat, skickat räkningen till Skattebetalarna. Under flera år också. Statskassan betalar sambos och hans hyresräkningar till 100% . ”Lite förtroendeskpande åtgärder att vidta” för HJ skriver du, han är ju Helrökt i alla debatter och diskussioner framöver. Fullständigt rökt. Dags för (S) att leta efter ny partiledare. Det här går ju inte alls. Och så kommer du och negligerar hans fusk, det handlar inte om små pengar utan och år efter år. Fiffel fäller många, nu även Juholt.

 2. Om en vanlig medborgare fyller i blanketten till försäkringskassan/arbetsförmedlingen/socialtjänsten och inte känner till reglerna, blir han återbetalningsskyldig, samt kan riskera åtal. Hur kommer det sig att politikerna inte har samma krav när detta gäller dom och ersättningar.

 3. Som sagts på annan plats: – Juholt har inte varit sambo, han har varit särbo:
  http://www.dn.se/nyheter/politik/juholts-sarbo-falld-for-bedrageri

  Inget bidrag alls borde därför utgå för särbons bostad.

 4. Peter Nicklasson

  Med de belopp det handlar om (är det fler år dessutom fusket hållit på för Juholt själv sa i AB:s TV-klipp idag att det kunde vara 4 år, i så fall handlar det om närmare 200.000 kr) som Juholt fuskat sig till skulle en vanlig svensk riskerat fängelse för grovt bedrägeri – förutom återbetalningsskyldigheten av hela beloppet samt ett 40% strafftillägg.

  Kom ihåg att han bor tillsammans med en dömd person för förskingring 2007.

  Nu är tiden kommen att byta ut Juholt.
  Om S gör detta redan nu hinner man reparera skadan och återskapa förtroendet för partiet innan valet 2014, i annat fall kommer detta att kleta ut sig som en härdsmält Toblerone.

 5. Peter Nicklasson

  Och det riktigt sjuka är att enligt Ekot behöver han (och andra riksdagsmän som ertappas med fusk) bara betala tillbaka pengarna om han själv vill enligt regelverket.
  Det är alltså frivilligt!

  Det är sanslöst att dessa adelsförmåner får förekomma 2011.
  Vi har inte avskaffat feodalsamhället eftersom vissa människor i ”världens mest demokratiska land” kan agera kriminellt och komma undan med detta om de inte har lust.

  Vi måste göra upp med detta. Höj lönen om detta behövs, men avskaffa samtidigt alla andra idiotiska särregler (traktamenten, sjukförmåner, pensionsförmåner, och Gud vet allt) och inför samma regler som gäller för övriga befolkningen.

 6. Även om Juholt har speciella adelsförmåner kan de väl inte även gälla deklarationer och skatteverket.

  Han har ju uppenbarligen deklarerat felaktigt i dessa år. Han har tagit ut ersättning som istället ska beskattas som inkomst av tjänst , arbetsgivaravgifter ska betalas in, straffavgifter betalas. Det är stora belopp vi talar om.

 7. Och inte blir det bättre när folk som kallar sig för socialdemokrater återanvänder ”nyheter” som redan stötts och blötts i media.

 8. Så Bengt Silfverstrand tycker att man ska lägga locket på … ja det var klara besked hur du tänker.

 9. Ja vad ska man säga nu är det fritt fram sänka de arbetslösa än mer sjuka lite till och pensionärerna lär inte få fler sänkta skatter.
  På det är det fritt fram ta bort LAS. skapa individuella löner.
  Sedan så är det fritt frasm för mig rösta på Jonas Sjöstedt.
  Detta är åt helvete.
  Borgarna kommer ha fest ikväll över detta.
  Samtidigt så har låg koll varit på Reinfeldts barnflickr och Borgs knarkande.
  Men hur kunde Juholt moissa detta, han behöver en ekono,misk rådgivare som sköter hans plånbok så inga sådan här fadäser dyker upp.
  För vi har ingen annan i sosspartiet att sätta som partiledare.
  Vi behöver en med karisma.

  Nu får högern chans att kasta dynga allt de kan

 10. Men Bert … får du för lite i bidrag ?

  Vad gäller LAS , se vad partiet gjorde : http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-riksdagsgrupp-vill-komma-runt-las_374102.svd

  Vad gjorde V : http://www.dn.se/nyheter/politik/v-forsoker-kringga-las

  Juholt är vuxen, likaså var Sahlin, behöver alla socialdemokratiska partiledare en ekonomisk rådgivare ? En nanny att hålla i handen ?

 11. Efter att ha tittat på rapport 18:00….så finns det inget annat att göra för Håkan Juholt än att – AVGÅ..!

 12. Det blev inget bra med Juholt, dags att byta och in med en ny ordförande som inte har några lik i garderoben, fast det blir väl svårt att hitta, välj åtminstone en som ser ärlig ut, ingen kvinna, hbt eller muslim bara, det är döfött, en riktig arbetare, en som faktiskt har arbetat på ett riktigt arbete i det privata näringslivet som vill sänka skatten på arbete så att efterfrågan på arbetskraft ökar och löner kan öka och arbetslösheten kan minska. Enklare och rättvisare skattesystem med lägre skatter och utgifter.

 13. Problemet är ju att alla s-politiker som varit verksam i ssu har bidragsfusket i ryggmärken.
  Kanske dags att man hämtar folk utanför ssu?
  Det lär ju bli svårt att hävda att våra allmänna försäkringar inte missbrukas.

 14. Heder åt dig, favvo-sosse-snubben min! Du har vågat ta upp detta känsliga ämne och inte låtsas som om det regnade vilket andra s-bloggare gör. Fusket gick på 160 000 kr enligt det senaste jag hört, ett fruktansvärt stort belopp för de flesta av oss vanliga dödliga.

  Jag har god lust att ta fram brödkaveln och visa Juholt veta hut! Är detta kanske den där efterlängtade s-förnyelsen? NOT!

  Detta kommer att kosta ”procent” men i fel sammanhang.

 15. Instämmer i det Dryga Lisa ovan säger.
  Du verkar vara en av de få rakryggade socialdemokrater som vågar ta i detta elände.

  Bengt Silfverstrand’s inlägg ovan visar på en obehaglig syn.

 16. Sossarna är inte sossar längre. Man ska bara sko sig själv så mycket som möjligt.
  Frågan är varför man ens har ett gratisboende? Andra som söker jobb på annan ort får helt enkelt flytta på sig. Dessutom, med tanke på lönen som riksdagsledamöterna har, så borde de klara sig helt utan bidrag.

  Sedan undrar jag lite vilken chokladbit Göran pratar om?
  Är det chokladbiten Göran Persson snattade (stal) från en stackars affärsinnehavare, eller är det den sk tobleroneaffären han syftar på? Mona Sahlin stal ju över 50 000 kr på stadskassan vid det tillfället, så hur man kan få det till att det handlar om toblerone förstår jag inte.
  Vart är Sverige på väg med dessa kriminella vid rodret?
  FYFAN säger jag bara.

%d bloggare gillar detta: