Alla goda gåvors givare


Den borgerliga regeringen redovisade häromdagen sin avsikt att försälja aktier i ett antal företag som den svenska staten (helt eller delvis) är ägare av.

Under tisdagen meddelades att staten avser att sälja aktier i Nordea. Med försäljningen kommer statens ägarandel reduceras från nuvarande 13,4 % till 7,8 %. Regeringen hävdar att intäkterna från försäljningen ska användas till att amortera på statsskulden.

Även om Socialdemokraterna inte har något principiellt emot att försälja aktier i Nordea verkar det finnas en viss misstänksamhet bakom regeringens motiv att genomföra försäljningen. Magdalena Andersson säger att …

Nu måste regeringen klargöra att det verkligen inte är så att man säljer ut Nordea för att statsskulden ökar därför att man lånar till statsbudgeten efter att man har genomfört för stora skattesänkningar.

Den svenska ekonomin är inte så god som den borgerliga regeringen brukar påstå. Sverige står inför allmänna val under 2014. Med en borgerlig regering med vikande opinionsstöd och ökad splittring finns fog för en misstanke att den sittande regeringen behöver alla pengar de kan få fram för att finansiera vallöften och för att öka möjligheten att bli omvald.

Länkar: dn.se, SVT, SvD, Ekot, SvD, di.sedi.sedi.se, SvD

Fler som skrivit: Leine Johansson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 19 juni, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Alla goda gåvors givare.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: