Socialdemokraterna driver en kampanj!


Hujeda mig för såssar!

Statsministern fortsätter med att inte svara på frågor vad han visste (eller inte visste) om Vattenfalls 97-miljarder affär av företaget Nuon. Han säger till SvD att …

Det är beslutet som är det väsentliga här, det är med beslut vi ska utkräva ansvar och regeringen har sin del av ansvaret. Men bedömningen, det affärsmässiga beslutet ligger hos Vattenfalls ledning och styrelse och ska så göra.

I en formell mening är ju det korrekt som Fredrik säger. Men om regeringen meddelat sitt, passiva eller aktiva, stöd till affären kan ju Vattenfalls styrelse stärkts, eller övertygats, om det gott affärsmässiga i denna affär. Därför är det verkligen av vikt att få veta hur regeringens främsta företrädare diskuterade denna fråga.

Fredrik Reinfeldt menar att socialdemokraterna driver en kampanj i denna fråga. Därmed låter han förstå att så skulle verkligen inte han ha agerat i ett motsvarande läge. Men det är klart att statsministern tycker det är jobbigt att tvingas hantera sådana här triviala politiska spörsmål.

De rödgröna partierna kommer knappast att imponeras av regeringens ovilja att svara på frågor. Eftersom affären kommer att behandlas av konstitutionsutskottet kommer Vattenfall att hemsöka den borgerliga regeringen under valåret. De får väl hoppas på att den, åtminstone initialt, dåliga affären vänds till något bättre.

Länkar: SvD, dn.se, SVT, di.se

Andra som skrivit: Ola Möller

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 19 februari, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Går elpriserna upp igen så lär NUON-affären värderas annorlunda.

    Frågan är om vi (alla!) vill ha mycket högre elpriser som det var fallet när NUON-affären genomfördes. Om jag jämför firmans elkostnader där jag jobbar så har de sjunkit med dryga 60 % jfr med för tre-fyra år sedan.

    [Visst var Rosengren ”skickligare” när han blåste hela svenska folket och några till med folkaktien Telias utförsäljning.]

  1. Ping: Kliv ner från läktaren Maria Larsson! | LO Bloggen