Svårare för oseriösa underentreprenörer


Jag noterar att man i Riksdagens arbetsmarknadsutskott nått en blocköverskridande överenskommelse som ska göra livet besvärligare för vissa typer av arbetsgivare. Syftet med överenskommelsen är att göra huvudentreprenörer ansvariga för att betala ut löner om arbetsgivare långt ned i en entreprenadkedja lurar anställda på lön.

Denna överenskommelse berör måhända en mindre del av den svenska arbetsmarknaden. Men det är, å andra sidan, ett område där det döljes och verkar mer ljusskygga arbetsgivare. På det sättet känns det ändå rimligt att man gjort en sådan överenskommelse.

Sedan får vi hoppas att denna överenskommelse på den borgerliga sidan är gjord i avsikt att regeringen så snart som möjligt lägger de förslag som krävs.

Länkar: Arbetet, dn.se, Ekot, di.se

Industribloggare: Carola Andersson, Leine Johansson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 20 mars, 2012, in Fackliga frågor, Politiska funderingar and tagged . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Svårare för oseriösa underentreprenörer.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: