Grand Hôtel var inte ­billigast


Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet har tidigare sagt att Grand Hôtel var det billigaste alternativet för den personaldag som myndigheten genomförde i våras. Med det uttalandet implicerade hon ju att man undersökt flera olika alternativ. Nu visar det sig att det aldrig gjordes någon upphandling av denna tjänst. Generaldirektören har, om inte ljugit, så åtminstone förfarit ovanligt ovarsamt med sanningen. Sådant bidrar ju knappast till att öka förtroendet för myndigheten och dess högste ansvariga tjänsteman.

Det finns för myndigheter en tydligt åsatt nivå när upphandlingar ska ske. Kristoffer Sällfors, jurist på Konkurrensverkets avdelning för tillsyn av lagen om offentlig upphandling, säger till DN …

För myndigheter så ligger gränsvärdet på cirka 284 000 kronor om du ska köpa en tjänst vad det nu må vara. Om ett event eller en personalaktivitet av något slag har ett kontraktsvärde som överstiger det beloppet måste du tillämpa upphandlingslagstiftningen.

På tisdag träffar Annie Lööf den åtta myndighetschefer som ligger under hennes ansvarsområde. Vi får väl se vad som händer efter den träffen.

Länkar: dn.se, dn.se, Ekot, SvD, Ekot, Ekot, Arbetet

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 2 augusti, 2012, i Blandade funderingar, Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Avundsjuka är ingen bra egenskap.

  2. Jag menar att det finns mycket av avundsjuka i kommentarerna.
    Det finns särskilt inom LO-grupperna en avundsjuka uppåt men man
    kan fråga sig varför de inte skaffade sig en utbildning då så att de
    kunde vara med istället för att nu sitta och tjura.

  1. Ping: Tillväxtverkets generaldirektör (general director) got fired – but not really fired like a normal person | Living forum