Två regeringsinitiativ


Möjligen kan det komma något gott av de skriverier som varit kring vårdföretaget Carema. Idag presenterade Maria Larsson, KD, att den borgerliga regeringen ger Socialstyrelsen i uppdrag att utreda om det finns några skillnader i kvalitet mellan privat och offentlig omsorg. Anders Borg, M, presenterade att regeringen gett ett nytt uppdrag till Skatteverket att undersöka hur företag inom vård, skola och omsorg gör ränteavdrag. Myndigheten ska även se över om det finns nya metoder för att göra sådana avdrag som man inte känner till för tillfället. Lagstiftningen ska omfatta hela näringslivet och inte bara företag om vård, skola och omsorg.

Huruvida detta kommer att räcka till eller inte, om det bara är en taktisk manöver för att tillfredställa media och opinion och låta händelsen sjunka in i en behaglig glömska lär väl också visa sig. Uppgiften för oppositionspartierna blir ju att säkerställa motsatsen och att driva på för en bättre tingens ordning på detta område.

Länkar: SvD, SvD, Ekot, Ekot, LO-tidningen, Rapport, dn.se, Ekot, dn.se, Rapport, DN Debatt, SvD Brännpunkt

Andra som skrivit: Peter Andersson, Johan Westerholm, Olas tankar, Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Alliansfritt Sverige

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 14 november, 2011, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Två regeringsinitiativ.

Kommentarer inaktiverade.