Valfusk hos Moderaterna


(De nya) Moderaterna har fått ett nytt exempel på påstått internt valfusk. Enligt de nya uppgifterna har det redan 2001 förekommit internt röstköp för att främja personers möjlighet att komma högt upp på listorna. Huruvida dessa uppgifter är helt sanna eller bara ett försök till smutskastning lär väl aldrig bli helt klarlagt.

Tidigare har media frossat i påstått fusk med medlemssiffror hos SSU. De borgerliga partierna har varit betydligt mer förskonade från sådan kritisk granskning. Det ska därför bli intressant att betrakta hur man kommer att agera i detta fall.

Visar det sig finnas en osund hantering av medlemssiffror hos Moderaterna måste detta komma i dagen. Det demokratiska systemet kräver att partierna agerar på ett öppet och ärligt sätt. Det drabbar alla partier om det visar sig att man kan köpa sig till höga (välarvoderade) politiska uppdrag hos Moderaterna.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 17 april, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Valfusk hos Moderaterna.

Kommentarer inaktiverade.