Moderaternas röstfusk


Moderaterna har ett stort ansvar att reda ut huruvida det har skett internt röstfuskande eller ej. Den svenska demokratin bygger på att medborgarna har förtroende för de politiska partierna. Det verkar dock som om Moderaterna är splittrade i hur man ska hantera den uppkomna situationen.

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1601004

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 18 april, 2010, i Politiska funderingar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. ”Vid valet 2002 agerade två socialdemokrater omväxlande som bud och vittne vid ett förhållandevis stort antal budröstningar i Rinkeby. I enbart valdistriktet Spånga återfanns deras namnteckningar på 18 av 34 budröstningar, 28 av dessa 34 väljare var inte svenska medborgare och således inte berättigade att rösta i riksdagsvalet. Det hade krävts mer än 5000 röster för att socialdemokraterna skulle ha förlorat ett mandat i riksdagsvalet. Valprövningsnämnden slog fast att valfusket inte varit av en sådan omfattning att riksdagsvalet behövde tas om.”

    Källa: Wikipedia

    S har alltså varit inblandad i något liknande som M.

  2. Göran Johansson

    Ja du Bo. Det där ursäktar väl knappast att det kan finnas en osund valkultur inom Moderaterna i Stockholm. Skillnaden mellan det fall du pratar om och det som verkar ske inom Moderaterna är att de felande sossarna inte gjorde detta för egen vinning. Som det presenterats finns ett intresse bland vissa moderater att genomföra fusket för att komma åt välarvoderade uppdrag. Det ena ursäktar ju inte det andra. Medias uppdrag är att bevaka och kritisera felsteg bland makthavare. Jag hoppas bara att denna bevakning sker lika kritiskt över hela det politiska spektrat.

%d bloggare gillar detta: