Miljonrullningen i FAS3


SVT har fortsatt att granska den borgerliga regeringens arbetsmarknadsåtgärd – den tredje fasen i Jobb- och utvecklingsgarantin. Vad de finner är att allt fler personer finns i åtgärden utan att få en sysselsättningsplats, att vissa anordnare tjänar stora pengar på denna verksamhet, att det eventuellt finns ett systemfel i arbetsmarknadspolitiken och att FAS3/Sysselsättningsfasen är större ”arbetsgivare” än något av rikets största privata arbetsgivare.

Men viktigast är att närmare 31.000 personer har hamnat i denna typ av åtgärd och att en 2.000 personer skrivs in här varje månad trots att en majoritet av Sveriges Riksdag för ett år sedan beslutade att stoppa inplaceringar i FAS3. Därför kommer de (S)-märkta ledamöterna Hillevi Andersson och Mattias Jonsson ställa frågor i Riksdagen till ansvarig minister. De vill veta om den borgerliga regeringen avser att följa riksdagens beslut.

Jag misstänker att Hillevi Engström kommer att svara att allt är väl i konungariket Sverige och att sysselsättningsfasen (FAS3) i det närmaste är en guds gåva till det svenska folket.

Länkar: SVT, SVTSVTSVTSVT, dagens arena, SVT, Arbetet, SVTSVTSVT

Andra som skrivit: Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Martin Moberg, Markus Mattila, Martin Moberg, Olas tankar, Markus Mattila, Thomas Böhlmark

Industribloggare: Carola Andersson, Leine Johansson, Kaj Raving, Carola Andersson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 19 juni, 2012, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Du har rätt. Hon drog sitt gamla mantra, bra som det är. Ylva talade om åtgärder vilket är positivt!