Tiggeriförbud – ett slag i luften


Tidningen Aftonbladet meddelar att enligt en undersökning anser hälften av det svenska folket att tiggeri skall förbjudas. Varför inte på samma gång förbjuda fattigdom?

Ja, visst är det ibland jobbigt att möta alla de människor som på grund av fattigdom sitter utanför butiksingångar och ber om en slant. Ja, visst är dessa människor ett oroväckande inslag i vår annars perfekta(?) värld. Och javisst vore det väl enklare att slippa möta dessa exempel på människor som i brist på andra alternativ tigger.

Tiggeri är inget nytt för Sverige. Det har alltid funnits människor som pga sina omständigheter tvingats sträcka ut sin hand och frågat efter en slant. Grunden till att människor tigger är fattigdom. Det bästa sättet att få bort tiggandet är att bereda människor försörjning genom andra metoder.

Ett tiggeriförbund handlar enbart om att gömma den sanning att det finns människor som inte ges plats i vår fina värld.

Länkar: Aftonbladet, SvD, di.se, dn.se, Aftonbladet

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 7 april, 2015, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Anonym numera

  Tiggare från vårt eget Land ska inte förbjudas,
  Däremot bör Turisttigeri förbjudas.
  D.v.s den fria rörligheten inom EU var aldrig tänkt för Tiggeri.

  Därför tiggeri bör föbjudas därmed måste de länder som försöker undslippa
  hjälpa dessa tvingas till att hjälpa sina egna tiggare.
  Man bör även höja EUmedlemsavgiften ordentligt för de Länder där tiggarna kommer från och sänka den om man verkligen ser
  att man tar tag i Tiggeriet .
  Annars bör Eu-avgiften höjas än mer.

%d bloggare gillar detta: