Om huru minnet kan verka kort


Den sittande regeringen presenterade igår ett förslag om en budgetmässig satsning på det svenska försvaret. Omkring sex miljarder kronor extra ska gå till det militära försvaret 2016-2020. Detta innebär väl att Sverige svarar på oroande signaler i vår omvärld vari rikets största granne satsar allt mer medel för att modernisera sina styrkor.

De borgerliga partierna inom ”alliansen” verkar inte ha något principiellt emot denna ekonomiska satsning annat än att de anser den vara ”allt för litet allt för sent”.

Otvetydigt är det ibland enklare att vara opposition. Även om man kanske saknar att själv kunna sitta vid makten så är det ändå enklare att kunna driva med de som för tillfället har denna regerande makt. Det märks väldigt tydligt denna gång. De borgerliga partierna verkar inte äga den minsta skam till sitt egna försvar. De hade själva regeringsmakten under åtta år varunder de valde bort ekonomiska satsningar på det svenska försvaret.

Ja, det är oppositionens uppgift att kritisera sittande regering och samtidigt argumentera för den egna politiken. Men denna gång får de fyra partiernas uttalande något av ett löjets skimmer över sig.

De borgerliga partierna äger själva ett stort ansvar för den situation som det svenska försvaret befinner sig.

Länkar: dn.se, SvD, SvD, ekuriren, di.se, Aftonbladet ledare, Ekot, Ekot, dn.se, SVT, Ekot, SVT, di.se, dn.se, dn.se

Fler som skrivit: Sjätte mannen

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 13 mars, 2015, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Om jag inte har fel för mig så kan inte Frankrike leverera två stora trupptransportfartyg som Ryssland beställt. Sverige borde kanske köpa fartygen för att undanröja hot och samtidigt förstärka försörjningen av Gotland vid händelse av krig.

%d bloggare gillar detta: