Att smeka medhårs en diktatur


Låt oss tala klarspråk.

Saudiarabien är en diktatur!! Det är ett land som styrs av en enväldig kung som inte behöver ta hänsyn till några folkvalda representanter.

Det är samtidigt ett land som fortfaranden hyser bland planetens viktigaste oljereserver och är ett ofantligt rikt land. Det är ett land som västvärlden av högst pragmatiska skäl valt att hålla sig väl med. Landet förfogar över stora oljereserver och en hel massa dollars. Dessutom är landet någon slags allierad i en annars osäker och volatil del av världen.

Saudiarabien är ett land som aktivt använder sin förmögenhet för att skapa och försvara sin plats i världen. Deras oljereserver innebär att de kan styra över oljepriset, de investerar sina inkomster världen över och tillhör en klotets största avnämare av militär utrustning.

Sverige säljer en hel del militär material till detta odemokratiska land. Fredrik Reinfeldt kunde inte ta ordet ”diktatur” kombinerat med Saudiarabien. Det kunde heller inte rikets sittande statsminister göra.

Saudiarabien har genom sin olja och rikedom blivit ”un-touchable”. Det är fruktansvärt, det är för djävligt” Men det är så det ser ut.

Självklart borde Sverige inte ha något som helst att göra med detta land. Det är en fruktansvärd diktatur!

Det finns därför många anledningar för Sverige att göra sig fritt från beroende av olja!

Länkar: SvD, dn.se, dagens arena, Ekot, politism, SVT, di.se

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 30 januari, 2015, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Att smeka medhårs en diktatur.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: