Fas3-företagen gör bäst i att söka sig till andra marknader


Raimo Pärssinen (S), ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, säger i ett uttalande att …

Jag tror att de företagen gör bäst i att söka sig till andra marknader. Det är svårt att säga när vi kan ändra i regelsystemet och lagstiftningen och företagen kör väl på så länge de kan. Men vi satsar på att ha något klart efter årsskiftet för att stoppa Fas 3.

Raimo tydliggör ambitionen att Fas3 ska förpassas till historiens skräphög som fort som det bara går. Fas3, eller sysselsättningsfasen, har varit en åtgärd för att i första hand sysselsätta de långvarigt arbetslösa. Det har varit ett klart underordnat mål eller ambition att hjälpa de placerade till nytt arbete.

Fas3 har i många fall blivit till en guldgruva för hugade entreprenörer och organisationer som önskat profitera på statens goda gåvor. Det har förstås funnits anordnare med andra och bättre ambitioner, men …

… jag kommer inte att sakna sysselsättningsfasen när den väl försvinner!

Länkar: etc.se, dagens arena

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 15 oktober, 2014, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Anonym numera.

  Jag finner inte ord för detta FAS-3
  Att en arbetsgivare får någon gratis för att förvara en människa och dessutom hindra från att erhålla jobb med riktig lön.De får dessutom betalt för att förvara den arbetslöse. För så blir effekten av detta FAS-3
  CA:35000 är inskrivna i FAS-3 av dessa får 4300 ingen ersättning alls.
  Helst absurdt.

  När kritik kom om FAS-3 från opositionen så det enda man gjorde från högerhåll var
  ändra namnet till sysselsättningsfasen.

  Vi får hoppas denna slaverireform försvinner så fort som möjligt och att berörda behandlas värdigare.

  Lustigt det nya numera! Är ändra namn när kritik uppkommer.
  Carema det skandalomsusade vårdbolaget ändrade sitt namn till Vardaga.
  Nu vet folket inte vem Vardaga är och ännu mindre att det egentligen är Carema-

  Sjukt!

 2. Jonny Disenfeldt

  FAS3 var ingen bra ide. Lika dåligt är det att flytta över folk till påhittade job inom det offentliga gratis för kommun/landsting/föreningar.

  Skulle det å andra sidan vara riktiga jobb så är det ju bara en ren undanträngning och 100% subventionering vilket ju är lika fel och strider mot EU regler.

  Politiker tänker/gör fel, både inom allians och bland de rödgröna.

%d bloggare gillar detta: