Sverigedemokraterna utestänger media


Under valdagen blev det bekant att Sverigedemokraterna (SD) valt att utestänga representanter från olika media. Vad jag förstår handlar det om att berörda mediabolag valt att kritiskt granska Sverigedemokraterna och därmed funnit vissa för partiet generande fakta.

(SD) har valt att profilera sig som något slags sanningssägare och som därför drabbas av omvärldens förbannelse och osakliga pekpinnar. I verkligheten handlar det ju om att partiet granskas som vilket annat rikstäckande politiskt parti som helst. Det är en del av den svenska demokratin. Genom att partierna är medvetna om att fria och självständiga media löpande bevakar och undersöker dem stärks demokratin.

Det är förstås rimligt att även (SD) utsätts för sådan granskning. Det är ju nu ett parti som ställer krav på att deras frågor och politik beaktas.

Det är därför djupt oroväckande att detta parti väljer att försöka utestänga misshagliga media (missdådare i deras ögon). Man undrar över hur SD:s demokratiska sinnelag är i verkligheten. Vissa kommentarer tyder på att partiet, om de kunde, skulle vilja disciplinera svensk media till att vara lydiga knähundar tjänande SD:s högre politiska syften.

Länkar: dn.se, Resumé, JournalistenJournalistenJournalistenJournalistenJournalisten

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 16 september, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. SD har lärt sig att dressera journalister, så att de smeker SD-toppen medhårs. Piska och morot. Så enkelt är det. SD har lärt sig av Greta Garbo. Ju mer oåtkomlig stjärnan gjorde sig, desto mer slogs journalisterna om att få en intervju. Media är inte några opartiska granskande myndigheter (Det tror snart bara socialdemokrater, för att de vill tro det, och därför gick det som det gick för S i valet), utan kommersiella företag, som vill ha något som kittlar läsare och tittare. Den journalist, som kan levererad det får de mest välbetalda jobben, hyrbil och nätter på lyxhotell. Så hjälper de SD-toppen med bilden av sig själv, som den goda fén, som håller ordning i leden och motarbetare rasismen. Det är alltså konkurrens mellan journalister, som å ena sidan måste presentera något kittlande för läsarna, och å andra sidan över huvud taget komma till skott och få göra reportaget.

 2. Du menar att SD beter lika illa som när socialdemokraterna i Göteborg slängde ut Janne Josefsson från offentliga möten? Håller med. Det är förfärligt!

 3. Man utestängde Expressen vilket är förståeligt. Tidningen har ju under en lång tid bedrivit en hetskampanj mot partiet där man t o m involverat kriminella grupper för att gräva fram skit om dem. Skulle du bjuda in din värsta fiende till en viktig sammankomst?

 4. Mona Sahlin sitter i Expos styrelse. Expo och Expressen finansierar den s k research-
  gruppen som med utgivningsbevis som täckmantel har upprättat databaser över politiskt
  misshagliga svenskar och deras åsikter. Medlemmarna i researchgruppen är bevisligen kriminella. Vi har fått ett nytt IB som Sahlin legitimerar. Expos/Expressens ”granskning”
  ägnas enbart SD. Varför då låta Expressen ”bevaka” valvakan?

 5. Man kan även se det så här att SD är emot att privata företag ska erhålla billig arbetskraft genom invandring. För ju fler som kommer hit och fler blir arbetslösa, ju lägre faller låglöner.
  Självklart finns därmed en poäng i att privata mediaföretag kritiserar SD.-

  DOCK! Är det väl inte just det som nämns när media rapporterar utan annat.
  Media styr i mångt och mycket politiken och så länge media är privat
  så finns intressen i arbetskraftens utbud, nyttan av invandring o.s.v
  Det går inte sticka sådant under stolen helt enkelt-

  Sedan att SD är ett i mångt och mycket rasistiskt parti är ingen tvekan om.
  Det är även Moderaterna när de går på sjuka, arbetslösa så hårt som de gjort.
  De för en slags rasim även mot dessa, men vem talar om det.

  FAS-3 är ett ypperligt ex: utförsäkring av sjuka ett annat. Så rasism sker inte bara mot utlandsinkommande tänk på det.
  Det är bara definitioner det spelas på.

 6. Det är en jävla skillnad på att granska och att smutskasta
  att plocka fram två år gamla uppgifter dagen innan valet är inget annat än odemokratiska metoder.
  Varför visas inte valstugerepotaget från 2009 dagen innan valet eller varför visas inte godheten??? Det har ältats om den vinklade järnrörsskandalen i flera år nu
  Det är inget annat än DDR metoder

%d bloggare gillar detta: