Staten Israels ointresse av fred med sina grannar


Media rapporterar att den israeliska regeringen har beslutat att expropriera ett fyra kvadratkilometer stort område på ockuperat palestinskt område på Västbanken. Den officiella förklaringen till denna konfiskation ska vara ett svar på morden av tre israeliska ungdomar i somras.

Detta är förstås rent nys. Israels regering väljer att använda detta som en förevändning för att genomföra något som ändå skulle ha skett.

Staten Israel visar med detta att man inte har något intresse av att skapa fredligare förhållanden till sina palestinska grannar. Det verkar som om de tror att de med den byggda muren ska kunna innestänga den palestinska befolkningen för all tid.

Den enda långsiktigt hållbara vägen för att skapa fredligare förhållanden är att Israel måste respektera det palestinska området. Men man väljer att gå den motsatta vägen att annektera allt mer av den palestinska marken för att kunna bygga motsättningar.

Den israeliska regeringen agerar fruktansvärt cyniskt och arrogant!

Länkar: dn.se, Ekot, SvD, Ekot

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 2 september, 2014, in Politiska funderingar. Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Staten Israels ointresse av fred med sina grannar.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: