Alliansen fortsätter på väl intrampade stigar


Glada och överens?

Under gårdagen presenterades alliansens valmanifest. Det fanns väl inga nyheter i det som presenterades. Manifestet präglas av att man avser att fortsätta den politik som man redan genomfört kompletterat med litet lull-lull. Det enda som känns påtagligt i de borgerliga partiernas gemensamma manifest är att bostadspolitiken så här i valrörelsens intensiva slutrusch börjat växa fram som ett viktigt politikområde.

Det är också högst påtagligt att de borgerliga partierna bedömer att reformutrymmet är högeligen begränsat. Eftersom man inte vill backa på tidigare genomförda och kostnadskrävande reformer krävs försiktighet i reformivern. Trots officiella signaler har man säkert ändå tagit intryck av Konjunkturinstitutets bedömningar om kommande begränsat utrymme för kostnadskrävande reformer. Detta gör förstås också att Moderaterna tydligt utgår som vinnare ur de interna förhandlingar som de fyra fört om sitt manifest.

Jag vet inte om det var planerat att de borgerliga partiernas gemensamma valmanifest skulle presenteras så här sent i valrörelsen. Mitt minne av sådant är att valmanifesten presenteras åtminståne någon månad innan valdagen.

Att programmet kommer så pass sent kan ju tyda på att de fyra regeringspartierna inte är så samspelta som de annars plägar meddela den intresserade omvärlden. Det verkar som om alliansens fundament av sammanhållning eroderas av gemensam idélöshet och en känsla av att nått vägs ände.

Det enda som återstår för dem är att förfasa sig över förslag och utspel från den politiska oppositionen.

Länkar: dn.se, Ekot, dn.se, SvD, di.se, di.se, SvD, di.se, di.se, Aftonbladet ledare, dagens arena, dn.se, SvD, di.se, dn.se, dn.se, di.se, SvD, di.se, Aftonbladet ledare, SvD, SvD, dagens arena, Ekot, Ekot, SvD, di.se, Arbetet, Arbetet

Fler som skrivit: Badlands Hyena, Monica Green, Peter Johansson, Alliansfritt Sverige, Den sjätte mannen, Samuel Engblom

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 2 september, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Göran Persson (S) sa att ”svenska folket kommer att bli förbannade då de förstår vad vi har gjort” angående omgörningen av pensionssystemet.

  dessutom

  När Lars Ohly var partiledare sa han sittandes i tv-soffan ”män ska flytta på sig för kvinnor” men när Lars Ohly avgick var det en man han flyttade sig för. Nour El Refai satt bredvid som medhummare och Lars Ohly framstod som en riktig kvinnokämpe, försökte han manipulera män att flytta sig? kanske några flyttade på sig för att känna sig politiskt korrekta men egentligen blev de bara lurade av en kommunistisk makthavare.

 2. Redan när Borgarna kom i makt -76-82 så lovade Fälldin att inte röra värdesäkringen i pensionerna.
  I den då borgeliga Regeringsförklaringen -76 gavs detta besked.
  Citat: ” De garantier som getts om värdesäkringen av pensionerna infrias”.

  1982 kunde man med facit i hand komma fram till följande.

  ”Värdesäkrigen har urholkats genom beslut att inte längre ta hänsyn till energipriser och inderekta skatter.
  Enligt Riksförsäkringsverkets beräkningar kommer en genomsnittlig ATP-pensionär att istället för utlovade 65% av lönen i pension på tjugo års sikt få 45-50% ”
  Källa ”Den svarta boken”.

  Stämmer ganska bra med dagens situation över 30 år senare idag är pensionerna under de 45-50% som då förutspåddes. Så nog attan visste borgarna vad man gjorde.

  Samma gäller nog A-kassan, sjukförsäkringen.
  Fortsätter det i den takt som det gör där a-kassan eller sjukförsäkring aldrig räkans upp eller kompenseras utan allt fler utförsäkras.
  Så har vi om 10 år varken a-kassa eller sjukförsäkring.

  Då är det bara de med stadd kassa som har detta.
  Förmodligen är det enbart de som även då har Bostad.
  Fattiga sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer de har nog inte ens nånstans att bo om Borgarna får fortsätta styra.
  Priserna är för höga ingen av dessa har råd.
  Allmännyttan är borta det enda som gäller är den fria marknaden om du ska ha bostad.

  Ja så dystert ser det ut om Högern får fortsätta styra.
  Inte ens med Sossepolitik går vi mot en tryggare framtid. Högern kommer med alla medel sätta stopp för sämre bemedlades rättigheter.

%d bloggare gillar detta: