Erik Ullenhag ser rött


Ser rött!

I en artikel i Dagens Industri diskuteras frågan att vänsterstyrda kommuner tar emot nästan dubbelt så många flyktingar per tusen invånare som moderatledda. Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) känner sig, enligt artikeln, provocerad av denna motvilja från moderatstyrda kommuner.

Tidningen har även diskuterat frågan med finansminister Anders Borg. Han har tydligen noterat att fler moderata kommuner, folkpartikommuner och centerkommuner har visat beredskap att ta emot fler flyktingar. Detta mottagande ska förstås ske enligt lokala förutsättningar. Det är väl en vacker omskrivning för att inte vilja ställa större reella krav på berörda kommuner att skapa de rätta förutsättningarna för ett sådant mottagande. Erik säger dock att …

Ingen kommun ska kunna säga att vi har ingen infrastruktur för att ta emot flyktingar. Det bör vara en del av det kommunala uppdraget.

Det enda som finansministern kan tänka sig att göra är att något mer kompensera de kommuner som tar sitt ansvar för att ta emot människor som flyr. Han kommer knappast att ta någon större partiintern debatt om denna fråga.

Jag har ingen anledning att betvivla Folkpartiets engagemang i denna fråga. Men de kommer knappast att få något större reellt stöd från Moderaterna i denna fråga.

Andra som skrivit: Alliansfritt Sverige

 

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 25 augusti, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Moderaterna de vill andra ska ta konsekvenserna för vad de kostar, Medan Moderaternas väljare ser frukterna av deras utspädning av mängden arbetslösa som därmed underkastar sig allt lägre löner. Av detta kan en överhet med feta löner få än mer höjd lön som därmed ger möjlighet verka för egna sociala skydd och medlemsavgifter till tankesmedjor som driver frågan om än mer sänkta skatter för dessa.

  Av detta ser vi sedan Kommuner som Vaxholm, Vellinge o.s.v som enbart nyttjar invandringen som RUT-tjäntser Men inte vill ha dessa boende som sociala problem och kostnader i deras kommun.

  Det är viktigt att alla tar ansvar för flykting och invandringshausandet.
  Idag är det svaga grupper som sjuka, arbetslösa och fattigkommuner främst i Norrland som får bära hela bördan.

  Att vellinges kommunalråd dessutom inte alls tänker ta ansvar för flyktinginvandringen är direkt bedrövligt. Om så är bör den kommunen straffbeskattas samt fråntas möjligheten nyttja RUT, ROT
  och även fråntas hela jobbskatteavdraget.

  Det bör vara tvärtom rika kommuner ska ta största bördan för kostnaden av flyktingströmmen.

 2. Tarmo Lindholm

  Ett Kristallklart exempel är Kommunen Danderyd, som tar emot minst Flyktingar, samtidigt som de tar emot mest Bidrag i form av Rut och Rot.
  http://www.etc.se/inrikes/i-danderyd-finns-det-nya-bidrags-sverige

%d bloggare gillar detta: