Läxbranschen omsätter mångmiljonbelopp


Svenska Dagbladet rapporterar att ”läxbranschen” idag omsätter allt mer pengar. Med stöd av avdragsrätt – läx-rut – kan föräldrar med några kronor över inhandla studiestöd åt sina barn. Tidningen skriver …

I Danderyd använde 19 procent av invånarna rut-avdraget någon gång under förra året. Följt av Lidingö, Täby och Nacka ligger kommunen i topp i länet när det gäller rut-användning – precis som kommunerna ligger på topplistan över landets högsta snittinkomster.

Jag ogillar djupt denna form av skattesubvention. Samtliga skattebetalare är med om att finansiera detta men endast de med de högsta inkomsterna kan tillgodogöra sig frukterna av den.

Länkar: SvD, SVT, Aftonbladet ledare

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 18 augusti, 2014, i Politiska funderingar, Utbildningspolitik och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Fruktansvärt orättvist med Läx-RUT, Självklart ska barn ha lika chans i sina första levandsår och med skolarbetet.
  Att föräldrar med god ekonomi ska få subventionerad läxhjälp är kort sagt
  åt H-vete.
  Detta gäller dessutom de med inkomster över ca.26000 De under den inkomsten kan aldrig nyttja fullt avdrag.
  För sjuka, arbetslösa ger det än mindre avdrag.

  Behov av läxhjälp ska ges lika till alla barn, en sådan självklarhet bör väl vem som helst
  inom politikerskrået förstå.

  • Det enda rätta är väl att alla barn är kloner av en valfri person i framtiden, alla stora genetiska skillnader måste ju tas bort om vi ska ge alla barn lika förutsättningar …

%d bloggare gillar detta: