Alliansen = Moderaterna


De borgerliga partiernas valrörelse präglas i hög grad av att vilja skapa en motbild till den förmenta sanningen om borgerlig sammanhållning. Man missar inga chanser av att meddela att alliansen kommer att gå till val på ett gemensamt valprogram och fråga sig vilket det röd-gröna alternativet är.

Att verkligheten är mer komplicerad än så sopar man under mattan. Partierna kommer alldeles säkert att presentera ett gemensamt valprogram. Det man undrar över är dock vems valprogram det kommer att vara.

Jag har läst Fredrik Reinfeldts debattinlägg från igår. Där presenterar han nio punkter där ”Nya Moderaterna” (eller menar han Alliansen?) står i motsatsförhållande till de röd-gröna partierna. Han uttalar sig som om Moderaterna vore det enda alternativet som regeringsbildare emot de röd-gröna partierna.

Men nu är ju Moderaterna endast en av fyra parter i den allians som i åtta år fått bilda regering. Moderaterna är ju i och för sig större än de andra tre tillsammans och bör ju därmed få väldigt stort inflytande över det valprogram som kommer att presenteras.

Så … var det alliansens valprogram, under namn av Nya Moderaterna, som Fredrik presenterade igår?

Länkar: dn.se, Aftonbladet ledare, di.se, SvD, dagens arena, SvD, Ekot, dn.se, di.se, SVT, di.se, SvD, Ekot

Fler som skrivit: Martin Moberg, Martin Moberg, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Peter Johansson, Kent Persson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 17 augusti, 2014, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Alliansen = Moderaterna.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: