Margot är tillbaka!


Margot Wallström

Igår blev det på riktigt offentligt att Margot Wallström kommer tillbaka i svensk politik. Det har väl legat i luften att Margot åter skulle få en plats i svensk politik. Det kändes redan i samband med valet till EU-parlamentet. Det är väl uppenbart att den nuvarande socialdemokratiska partiledningen har vunnit hennes förtroende.

Margot var, tillsammans med Anna Lindh, en populär socialdemokratisk politiker. Hennes ”otur” var väl att hon var samtida med Göran Persson. Det var ganska uppenbart att de två inte gick ihop särskilt väl. Margot valde att i stället göra en internationell politisk karriär. Hon har sedan dess varit högst tveksam till att ta sig en position i den svenska politiken om än önskad av många.

Margot är välkommen åter i den socialdemokratiska sfären. Det är många som både minns henne som uppskattar Margot som person. Samtidigt är hon okänd för den yngre generationen. Men Margot är en viktig länk till den tid då socialdemokratin var det statsbärande partiet och nästan självklar som regeringsbildare. Hon har erfarenhet av regeringsarbete sedan sin tid i regering och EU-kommission. Det är minsann en viktig erfarenhet att utnyttja för ett parti som i åtta år stått i kylan utanför Rosenbad utan att kunna komma in i värmen.

Många ser dessutom Margot som en utmärkt kandidat som nästa utrikesminister. Och, varför inte … ?

Länkar: dn.se, SvD, Aftonbladet ledare, dagens arena, Ekot, SvD, Ekot, di.se, dn.se, Ekot, Arbetet, Arbetet

Fler som skrivit: Martin Moberg, Johan Westerholm, Helle Klein

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 15 augusti, 2014, i Politiska funderingar, Socialdemokrati och märkt , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Jag skulle nog säga att den yngre( vilka nu det är) inte har en aning om vem hon är. Hon är 60 år och man kan undra finns det ingen ny fräsch socialdemokrat som partiledningen kan föra fram.
  Det är igen det gamla gardet.
  Jag är mycket tveksam, trots att jag själv är socialdemokrat, om det här är rätt. Jo för alla redan frälsta som kan den socialdemokratiska politiken, men en förstagångsväljare har inte en susning och kan aldrig någonsin identifiera sig med henne.
  Det här ger inget lyft åt partiet. Det enda som kan ge ett lyft är en tydlig politik.

  • Håller med om att man ska ställa för stora förhoppningar på detta. Tror, i och för sig, att hon kan vara en bra kandidat som utrikesminister. Hon kan säkert locka tillbaka en och annan röstande som tidigare röstat på oss. Men någon mirakelkur är det inte.

 2. Margot ”Räkmackan” Wallström! Delta i partiarbetet är hon för fin för men med en månad kvar till valet och hyfsade utsikter till vinst glider hon in och kan tänka sig att bli minister. Är det imponerande? Tycker att fotfolket borde ha vissa synpunkter på denna gräddfil. Det fotfolk som knackar dörr och delar ut lappar i ur och skur….
  Förstår i o f s att Löfvén är imponerad eftersom han inte har någon regeringserfarenhet men övriga….
  Som Margit Silberstein sa på TV: Hennes förra period i regeringen avsatte ju inte några spår.

 3. Margot Wallström har man i tv visat en programserie om när hon var i EU.
  Hon visade en sida som folket kände igen.
  En vardaglig bild som definitivt vi aldrig sett någon tv-serie från högersidan visat.

  Självklart kommer Margot dra röster till Sossarna.
  Det behövs och allt som kan bidra till det är välkommet.
  Det viktiga är att högerpolitiken krossas och vi får ett mer harmoniskt Land.
  D.v.s den harmoni som Margot visar med sin ödmjuka stämma.

  Sedan vad beträffar Margit Silberstein den högerdonnans resensioner har jag aldrig
  trott på.

%d bloggare gillar detta: