Om att debattera fackliga värderingar


Jenny Bengtsson

Jenny Bengtsson

Jenny Bengtsson, ordförande för Hotell- och restaurangfacket Stockholm Gotland, skrev för en tid sedan en debattartikel som publicerades av Svenska Dagbladet. I debattartikeln utvecklade hon varför aktiva i Sverigedemokraterna (SD) inte kan ha fackliga uppdrag. Jenny skrev, bland annat, att …

Det är inte möjligt för våra medlemmar, som arbetar i en av de mest mångkulturella branscherna i Sverige, att bli företrädda rättvist av personer som inte ställer upp på den väldigt grundläggande principen om allas lika värde.

Tidningen rapporterar att Jenny efter att artikeln publicerats fått ta emot ett stort antal, mestadels, anonyma hot.

Jenny har inte gjort annat än att stå upp för de fackliga värderingar som LO:s medlemsförbund delar. Vi menar allvar när vi säger att alla människor är lika mycket värda. En person som ska företräda dessa värderingar måste också kunna acceptera den synen. Kan man inte det ska heller inte den personen kunna ha uppdrag inom organisationen.

Det är uppenbart att det finns många människor som inte delar synen om alla människors lika värde. De tvekar inte att ta till hot för att tysta de människor som vågar gå emot dem.

Rasister, fascister och andra som inte kan dela de grundläggande fackliga värderingarna om allas lika värde ska inte ha fackliga uppdrag!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 juli, 2014, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om att debattera fackliga värderingar.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: