Bojkotta israeliska varor


20140716-222334-80614926.jpg
Jens Orback, Generalsekreterare Olof Palmes Internationella Center, har skrivit ett inlägg där han argumenterar för att varor producerade på av Israel ockuperad mark borde ursprungsmärkas. Han skriver bland annat att …

Dagens våldseskalering till trots är ockupationen en grundsten i konflikten mellan Israel och Palestina. Ett slut på den är en förutsättning för att både Israel och Palestina ska kunna existera sida vid sida i fred och frihet. Därför bör Sveriges agerande för fred vara ett tydligt agerande mot ockupations- och bosättningspolitiken. Regeringen bör verka för en ursprungsmärkning i Sverige av produkter från de israeliska bosättningarna, som i dag felaktigt märks ”Made in Israel”.

Jens beklagar vidare att Sverige inte har anslutit sig till det stora antalet av EU:s medlemsstater som avråder sina medborgare, företag och organisationer från allt samröre med bosättningarna.

Det känns faktiskt som ett rimligt ställningstagande. Israel har inte gjort mycket för att respektera palestinsk mark. De har låtit ett stort antal bosättningar växa upp på ockuperad mark. Det finns ingen anledning för omvärlden att dessutom gynna detta ekonomiskt genom att köpa produkter från dessa områden.

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 17 juli, 2014, in Politiska funderingar. Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

  1. Men Herre Gud, det är ju det som palestinierna lever av. Ska vi svälta ut det Palestinska folket? Ibland blir politiker extra dumma i sin strävan att vara rika akademiska rättrogna tyckare.

  2. Så med tanke på att kunna klämma till judarna och tillfredsställa vänsterns antisemitiska svans – se bara reaktionerna på Löfvéns Gazagate på Facebook – offrar du gärna palestinska jobb? Eller är det något annat? Peter Weiderud på Tro och Solidaritet har ju vid flera tillfällen konstaterat att muslimer röstar till 75% på (s). Så det är kanske den enkla sanningen? Lite antisemitism får man tåla för att säkra (s)-röster till hösten?

    • Nu är jag verkligen inte antisemit! Men jag anser att den Israeliska staten har stort ansvar för den konflikt som finns runt Gaza. Israel förhindrar framväxten av den palestinska ekonomin genom att spärra av området.

      Det går utmärkt väl att kritisera en stats agerande att därför vara antisemit.

%d bloggare gillar detta: