Socialdemokraterna vill öka antalet miljöbilar


Matilda Ernkrans och Anders Ygeman står som undertecknare av ett debattinlägg vari de presenterar socialdemokratiska idéer för att stimulera fler att skaffa sig miljöbil. De föreslår en miljöbilsbonus i flera steg.

Ju bättre miljöbil, desto större bonus. Alla bilar som klarar miljöbilsgränsen får en bonus mellan 5.000 och 40.000 kronor beroende på hur låga utsläppen är. Bonusen finansieras genom att en avgift (mellan 2.000 och 15.000 kronor) införs på bilar som inte klarar kraven för miljöbilar.

Jag har inget emot finansieringen av en miljöbilspremie på det sätt som det antyds i det socialdemokratiska förslaget. Det kommer under en övergångstid att vara nödvändigt att stimulera utvecklingen av fler miljöbilar. Samtidigt gäller det att hålla ögonen på prissättningen av miljöbilar. Det finns ju alltid en risk att subventionerade branscher/produkter försöker hålla uppe prisnivån.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 9 juli, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: