Om regeringens prioritering


SVT rapporterar att stora delar av det av EU avsatta stödet till regioner med hög ungdomsarbetslöshet brinner inne. Sverige skulle annars vara berättigat till ett stöd om 1,1 miljarder kronor.

Av vissa budgettekniska skäl väljer regeringen att endast betala ut knappt 25 miljoner kronor för 2014 och något mindre nästa år. Arbetsmarknadsministern medger att orsaken delvis är att finna i att budgettaket annars skulle ha överskridits.

Frågan är då vilka ytterligare skäl som kan finnas för regeringen att inte utnyttja EU-medlen. Regeringen burkar ju annars predika arbetslinjens lov i nästan alla sammanhang.

Länkar: SVT, Aftonbladet ledare

Fler som skrivit: Ylva Johansson, Alliansfritt Sverige

Annons

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 8 juli, 2014, i Arbetsmarknadspolitik, EU, Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Tarmo Lindholm

    I Sveriges ”Nya Arbetarpartiet” Moderaterna med slagordet Arbetslinjen, är det ju Skam att ta emot Bidrag från EU.
    Reinfeldt Regeringen vill här helt enkelt dölja sitt totala Jobb fiasko, särskilt efter att man sänkt Arbetsgivaravgiften med Miljardbelopp…!!!

%d bloggare gillar detta: