Centerns kamp mot väderkvarnar


Sänk priset!

Dagens Nyheter har intervjuat Centerpartiets ordförande Annie Lööf om partiets prioriterade frågor inför det stundande riksdagsvalet. En av partiets prioriterade frågor är ”jobben”.

Som en viktig bit i en strategi för att minska ungdomars arbetslöshet vill man fortsätta på vägen med sänkta sociala avgifter för arbetsgivare som anställer unga människor. Annie vill få ned avgiften till tio procent. Det faktum att denna generella åtgärd är högst ifrågasatt viftar hon obesvärat bort.

I stort det enda som den borgerliga regeringen har åstadkommit med systemet med rabatterade sociala avgifter har varit att skänka pengar till arbetsgivare som ändå skulle ha anställt ungdomar. Sådana generella åtgärder gör vare sig till eller ifrån när det gäller att minska arbetslösheten. Bättre då att använda åtgärder som syftar till att hjälpa de som är i störst behov av hjälpen.

Den borgerliga regeringens arbetsmarknadspolitik kostar statskassan stora summor pengar utan att därför påverka arbetslösheten. Annies politiska prioritering synes mig lika fåfäng som Don Quijotes kamp mot väderkvarnarna.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 18 juni, 2014, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det räcker tydligen inte, att Regeringen Smörjer häcken på Arbetsgivare med sänkta Sociala Avgifter, Sänkt Moms, sänkta Ingångslöner o.s.v..

    ” Dagens Arena skriver om företagen som tjänat pengar på att ha arbetslösa hos sig: 5000 kronor per deltagare och månad, för att ”sysselsätta”, nu tjänat totalt_ 5,5 miljarder_ på åtgärden, ( sug på den ). Detta trots att riksdagen röstade redan 2011 att sluta skicka arbetslösa till den hårt kritiserade åtgärden, ett beslut som regeringen alltså inte har följt.”

    Detta är ju för Jä-ligt, och Stötande.!!!??

  1. Ping: Ett välfärdsindustriellt komplex som korrumperar demokratin? | LO Bloggen

%d bloggare gillar detta: