En alliansens jobbsatsning


image

Högt i tak

Igår hade de fyra allianspartierna en ”kick-off” inför den kommande valrörelsen. Det var tydligen ”tjo och tjim” och högt i tak. Det var väl ett gott evenemang för att samla trupperna inför valet i höst och handpåläggning efter valet till Europaparlamentet.

Utöver glädjen att träffas och att få tillfälle och att umgås otvunget med varandra handlade det även om politik förstås. Det sattes ett mål om att fem miljoner svenskar ska ha vara i arbete 2020. Det innebär att 350.000 fler personer arbetar än idag.

Vägen fram till det målet verkar gå på kända vägar – huvudsakligen samma politik som idag. Politiken ska endast justeras genom ett mindre skruvande.

Hur ambitiöst alliansens mål är kan ju diskuteras. Konjunkturinstitutet prognosticerar att 4.972.000 personer kommer att ha arbete 2020. Med borgerlig politikskruvande hoppas alliansen tillskapa ytterligare 28.000 arbetstillfällen.

Men det är tydligt att alliansen håller fast vid att arbetsmarknaden ska vara den tongivande och allt överskuggande frågan i det kommande valet. Man kommer att ställa sin, vad de själva menar det, lyckade politik gentemot röd-grön politik.

Detta kommer alldeles säkert att gynna Socialdemokraterna då man idag har högre förtroende i frågan än de borgerliga partierna.

Länkar: Ekot, dn.se, SvD, di.se, Ekot, SvD, di.se, dn.se, di.se, SvD, Aftonbladet ledare

Fler som skrivit: Ola Möller, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Sjätte mannen, Daniel Långström, Ulf Bjereld

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 5 juni, 2014, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: