Spiken i allianskistan?


Igår presenterade SCB sin valundersökning. Den blev knappast någon munter läsning för de borgerliga partiernas partisekreterare. Socialdemokraterna är ensamma nästan större än de fyra borgerliga partierna tillsammans. Skulle man, dessutom, undanta Kristdemokraterna (som ligger under riksdagsspärren) ser ju bilden än sämre ut för den samlade alliansen.

Tre av fyra regeringspartier har en vikande trend jämfört med siffrorna från november 2013. Centerpartiet är undantaget bland de fyra och kan glädjas åt en mindre uppgång. Om (C) kan hålla den nivån kan det i sin tur underlätta för allmänborgerliga väljare att stödrösta på (KD) i förhoppningen att (C) kan klara sig på egen hand.

Det är förstås glädjande att se den socialdemokratiska uppgången jämfört med höstens siffror. Men jag skulle ju gärna se att partiet fick än mer luft framöver. Det borde finnas utrymme att öka något ytterligare. Men då gäller det att fundera över det resultat som valet till Europaparlamentet visade. (S) behöver bli tydligare i frågor som engagerar många människor. Det gäller de om miljöfrågorna, vinster i välfärden och jämställdhet.

Om än bilden som SCB visar är ljus för de röd-gröna partierna gäller det att inte ta saker för givet. Det är fortfarande långt fram till valet i september.

Men onekligen ser det bra ut just nu!

Länkar: dn.se, ekuriren, di.se, dagens arena, dn.se, SvD, di.se, di.se, Ekot, Ekot, dagens arena, dagens arena, SvD, SvD, SvD, SVT, dagens arena, Ekot, di.se, dagens arena, Ekot, di.se, Ekot, dn.se

Fler som skrivit: Johan Westerholm, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Peter Högberg, Peter Johansson, Alliansfritt Sverige

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 maj, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Spiken i allianskistan?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: