Om nazismens näring


Rainer Höss och Patrik Wikström

Rainer Höss och Gabriel Wikström publicerades igår med ett angeläget budskap. De skriver om hur nazister/fascister åter demonstrerar på gator och torg, de finns åter i beslutande församlingar. Denna framväxt har sin näring i ungdomars höga arbetslöshet och i att ländernas trygghetssystem trasats sönder.

Men de säger också hur viktigt det är att rösta i det kommande valet till Europaparlamentet. Det handlar om en möjlighet att välja ett annat Europa. Rainer och Gabriel skriver …

Vill vi ha ett som ser alla människor, eller ett som tillåter att länder och människor lämnas efter? Vill vi ha ett som gör något åt hopplöshetens orsaker eller ett som ignorerar dem?

De har bestämt sig för att göra något positivt för att vända den utveckling de och andra ser. De har därför valt att skapa kampanjen ”Never Forget. To Vote”.

På söndag kommer jag att gå till närmaste valurna och rösta för en mer progressiv utveckling för Europa!

Gör det du också!!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 21 maj, 2014, i EU, Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Valen är inte längre demokratiska. De är som i USA skendemokratiska.
  Alla propaganda utgår ifrån näringslivet, alltså blir valen styrda.

  Det sägs att i opinonsundersökningarna leder högerpartierna.
  att så är beror ju på att i princip all propaganda härrör från privat media
  som drivs av stora företag och penningstark lobbing

  Små länder i Europa offras för att garantera att stormakter som Tyskland och Frankrike ska stå starka.

  Samtidigt används EU-medlemskapet av överheten i varje enskilt land till att rädda storföretagens och bankernas vinster, öka förmögenheterna och sänka skatterna för rika och samtidigt tvinga folken att betala krisen med försämrad välfärd, sänkta löner och usla pensioner.

  I EU ställs arbetare i olika länder mot varandra som export och import av billigare arbetskraft. Fackföreningar förhindras att kämpa för kollektivavtal och den massarbetslöshet som nyliberala EU-politiken medvetet skapar.

  Vanligt folk har inget att vinna på EU-medlemskapet. EU är överklassens och stormakternas projekt riktad mot arbetarklassen.

  Valet till EU-parlamentet den 25 maj ska ge sken av att det finns folkligt stöd för EU. Ett högt valdeltagande ska användas som argument för ännu mer EU-politik. Därför vill etablissemanget få så många som möjligt till valurnorna, oavsett vilka vi röstar på.

  Det finns de som hävdar att alla som säger nej till EU-politiken finns det inga skäl att rösta, eftersom det blir en röst för EU.

%d bloggare gillar detta: