Kampen om förtroendet


Dagens Nyheter rapporterar om att Stefan Löfven har kommit ikapp statsministern när det gäller kampen om förtroendet för sin person. Enligt en undersökning av DN/Ipsos har Stefan Löfven förtroende från 45 % av väljarna. Fredrik Reinfeldt har 46 %. Skillnaden är att Stefans siffror är stigande medans Fredriks är nedåtgående. Till det kommer att även Åsa Romson (MP) och Jonas Sjöstedt (V) hyser ökat förtroende av väljarna. DN skriver vidare att …

Stefan Löfven nu en positiv förtroendebalans, något han är ensam om i denna mätning. Det betyder att andelen som har förtroende för honom överstiger andelen som inte har det (där emellan finns de som i mätningen varken angett det ena eller det andra). För Fredrik Reinfeldt däremot har balanssiffran nu blivit negativ.

Dessa siffror tillsammans med opinionssiffror visar på fara å färde för de borgerliga partierna. Men det är klart att det är alldeles för tidigt att förklara att valet är vunnet. Det är långt kvar till valdagen i september. Men den kommande debatten om vårbudgeten är väl den borgerliga regeringens sista möjlighet att vända trenden. SCB:s kommande undersökning senare i vår lär komma att bli väldigt intressant att invänta.

Länkar: dn.se, SVT, di.se, SvD, di.se

Fler som skrivit: Alliansfritt Sverige, Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 2 april, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kampen om förtroendet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: