Arbetsgivarna varnar för S-regering


Arbetsgivarorganisationen Visita har avsatt en hel del pengar (10 Mkr) för att i annonser och med annan påverkan varna för socialdemokraternas politik. De menar (nästan garanterar) att ungdomar kommer att förlora arbeten om restaurangmomsen återställs och rabatten på de sociala avgifterna försvinner vid en regeringsvinst för Socialdemokraterna.

Det är som om dessa två reformer skulle ha skapat massor av nya arbetstillfällen. Det är ju en slutsats som i stort sett endast arbetsgivarna själva och regeringen påstår. De arbetstillfällen som eventuellt tillkommit med dessa två reformer har kostat statskassan stora pengar. Det handlar om så mycket att det hade varit mer rationellt  för staten att anställa dem själva.

Det goda med arbetsgivarnas kampanj är att de så tydligt visar att de står bakom den borgerliga regeringens politik.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 20 mars, 2014, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Det är nog inte arbetsgivarna överlag som varnar för S-regering.
  Utan det är bidragssnyltarna. De som inte vill betala arbetskraften , och de som har kunder som inte vill betala momsen.

  D.v.s en massa storstadsbor främst Stockholmare som inte kan eller vill laga sin egen mat, som inte städar hemma och de som inte ens ägnar tid åt att hjälpa sina barn med läxorna. Dessa ska
  ha bidrag för allt detta.
  Självklart är dessa jättebesvikna om alla dessa bidrag istället skulle gå till de med behov.

  Som väljare tycker jag det är självklart att skattepengar ska gå till annat än till att göda restaurangägare en branch med många fifflare, som inte vill betala lön till sina anställda fullt ut, utan via bidrag byter dessa som man byter kalsonger eller trosor.
  Dessutom är det bedrövligt locka unga till att äta pizzor och hamburgare med subventioner via skattemedel istället för att laga sin egen mat med nyttiga basvaror.

  Vi ska istället satsa pengar för unga på utbildning , riktiga jobb istället för att göra Callsenter, Matbranchen. RUT-städning Läx-RUT en massa bidrag och subventioner.

  Det är dags återupprätta vettiga sociala skydd och satsa på vår basindustri , satsa pengar i bostadsbyggande , satsa pengar i tillverkningsindustrin inte minst ta till vara skogen bättre liksom
  malm och skapa arbetstillfällen av det.
  Skapa stora fabriker som effektivt och rationellt bygger bostäder åt folk.

  Sluta upp med att sitta på restauranger och äta sig proppmät och av det både bli tung och lat.
  Det belastar vår vård, det gör folk slöa lata, sjuka, och entreprenörandan och arbetslinjen blir för dessa helt ointressant. Det enda de vill är fortsätta äta tills de spricker.

  Det är helt sjukt slösa skattepengar på matbrachen, Callcenterbranchen, RUT och delvis även ROT

  Jag säger som Reinfeldt när han skällde på förtidspensionerade och sjuka, arbetslösa.
  NU FÅR DET VARA NOG.!

%d bloggare gillar detta: