Då kommer det att bli gratis läxhjälp


Det verkar som om den borgerliga regeringen kommer att göra allt de kan för att avväpna den socialdemokratiska skolpolitiken. Igår meddelade man att alliansen vill satsa 400 miljoner kronor på läxhjälp. Förslaget innebär att skolornas huvudmän ska bli skyldiga att erbjuda läxhjälp för elever som riskerar att inte nå kunskapskraven.

Däremot kommer man inte att ta bort ”läx-rut”. Man vill fortfarande att föräldrar med goda ekonomiska resurser ska få subventioner för att ytterligare kunna stödja sina barn. Läxhjälp är till för de elever som inte klarar sina studiemål, oavsett sina föräldrars ekonomiska resurser.

Det är verkligen en egendomlig prioritering som den borgerliga regeringen gör.

Länkar: SVT, Ekot, di.se, Aftonbladet ledare

Fler som skrivit: Markus Mattila

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 13 mars, 2014, in Politiska funderingar, Utbildningspolitik and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. För Alliansen handlar det bara om att skyffla ut skattepengar till den privata sfären. Allt för att tömma statskassan, så det endast blir ”välfärdens kärna” kvar.

    • Äntligen en som förstår, Jag håller med i varje ord, dessutom är välfärdens kärna bara för den grupp som jobbar eller har förmögenheter och kan ta sina egna privata försäkringar,
      Övriga räknas inte in i välfärden utan det är de som ska bekosta välfärden.

      Jag personligen anser det är ett stort slöseri med samhällets resurser att de stora vinster som skapas i samhället inte investeras i fysisk och social infrastruktur, utan går till de rikas privata konsumtion.

%d bloggare gillar detta: