Kvinnors löneandel är 73 procent av männens


LO presenterade under gårdagen en ny rapport vari man etablerar begreppet ”faktisk månadslön”. LO vill tydligare beskriva hur skillnader i lön och arbetstider påverkar kvinnors och mäns faktiska inkomst. När LO mäter på detta sätt är kvinnors löneandel av mäns 73 % inom arbetaryrken och 76 % i tjänstemannayrken.

Med detta mått tjänar kvinnor inom arbetaryrken en månadslön om 17.000 kronor och män 23.000. Skillnaderna blir än större när man jämför med löner/inkomster i tjänstemannayrken. Män i tjänstemannayrken har med begreppet faktisk månadslön en inkomst om närmare 36.700 kr. Kvinnor inom tjänstemannayrken tjänar då 27.400 kr.

Förtjänsten med ”faktisk månadslön” är att man både tydliggör löneskillnader mellan kvinnor och män samtidigt med skillnader mellan olika yrkesgrupper. Ulrika Vedin, Joa Bergold och Karl-Petter Thorwaldsson skriver att …

När politiker från både höger och vänster har gått från att stärka de generella välfärdslösningarna, som kommer alla till del, till individuella lösningar, som når ett litet antal, ökar skillnaderna mellan kvinnor och män ytterligare.

Jämställdhet har snarast reducerats till rätten att få välja. För arbetarkvinnor innebär de ekonomiska villkoren att det är omöjligt att köpa sig mer tid genom exempelvis städhjälp eller hemleverans av matkassar.

I rapporten presenteras ett antal förslag för att stärka kvinnors ställning i arbetslivet. Det handlar både om lagstiftning som interna målsättningar. LO-förbunden har onekligen en del utmaningar att ta sig an. Kvinnors högre deltidsarbete påverkar livsinkomsten negativt. Det är också tydligt att kvinnors arbete i hög grad värderas lägre än mäns. LO:s krav att arbetsgivare inom offentlig sektor i högre grad ska anställa kvinnor på heltidstjänster synes helt rimlig. Det skulle innebära en stor skillnad i att utjämna mäns och kvinnors inkomster i en positivare riktning.

Sedan ska det inte förnekas att ordningen för dagens lönenormering kan innebära vissa problem. Ska vissa grupper kunna få en större andel av det befintliga löneutrymmet måste andra stå något tillbaka. Det är minsann ingen enkel formel att uppnå. Inom LO finns en tydlig spänning mellan industriförbundens behov av en stabil lönebildning som inte hotar deras medlemmars arbeten och kvinnornas inom Kommunal, Handels och HRF rimliga krav på mer jämställda löner. Lösningen på denna formel är inte alldeles enkel att hitta.

Länkar: Aftonbladet debatt, SvD, Aftonbladet ledare, dagens arena, SvD, dn.se, dn.se, di.se, SVT, Arbetet, Kollega, Hotellrevyn, ka.se

Fler som skrivit: Sofia Lund, Ulrika Vedin

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 5 mars, 2014, in Fackliga frågor, Jämställdhet and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Kvinnors löneandel är 73 procent av männens.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: