Socialdemokraterna har vunnit förtroendet


20140303-010908.jpg
Enligt en artikel som publicerats i Dagens Industri är det Socialdemokraterna som har störst förtroende bland opinionen när det gäller arbetsmarknadspolitiken. 36 % av de tillfrågade säger att de har störst förtroende för (S), 23 % angav Moderaterna.

Detta är ett tydligt trendskifte. Moderaterna (och alliansregeringen) har onekligen vunnit på frågan om jobben. Men med ökande långtidsarbetslöshet och fortfarande hög arbetslöshet för ungdomar synes den borgerliga politiken ha misslyckats. Den har kostat statskassan stora pengar till liten (men väldigt dyrbar) nytta.

Även om det finns luft i siffrorna är detta positivt för Stefan Löfven och socialdemokraterna. Det är sådana här resultat som gör att alliansens partier hamnar så lågt i de opinionsundersökningar som presenterats under den senaste tiden.

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 3 mars, 2014, in Arbetsmarknadspolitik, Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

 1. När S börjar svara på vilka lösningar dom har på samhällsproblemen så kommer deras siffror att dala. Och när folk förstår att SL saknar både utbildning och politisk erfarenhet.

  • Vill nog hålla med , Folk har alltid en övertro vad som är möjligt göra.
   Med de siffror i opinon som visar sig och med den ekonomi och den låneskuld, arbetslöshet,
   Bostadsbrist, förfall av skola, förstörd sjukförsäkring, a-kassa o.s.v
   Så kommer Sossarna aldrig kunna tillgodose alla
   Högern har förstört så mycket för så många för att ett fåtal ska blir riktigt stora vinnare
   så laga alla dessa hål tar decennier.
   På det en politik globalt där Nyliberalismen tar fler och fler marknadsandelar.

  • Göran Johansson

   Eller så blir det en än tydligare uppgång.

 2. Undrar om Alliansen med Reinfeldt ”skitit i det blå skåpet”
  Hans uttalande om Ukraina är inte bra.
  citat:
  ”Det är i någon mån förståeligt att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro på Krim och i östra Ukraina, men inte på det sätt man agerar”, sade Fredrik Reinfeldt.

  Detta är ett av de märkligaste och obehagligaste uttalanden av en svensk statsminister som jag kan påminna mig, säger Wilhelm Agrell till SvD

  I Sverige har försvaret inte höjt sin beredskap eller förändrat sin verksamhet. Reinfeldt försvarade detta i radiointervjun med orden:

  ”Den historiska läxan är: möt inte upptrappning med ytterligare upptrappning utan kyl ner och lugna ner. Möt inte våld med våld”.

  ”Wilhelm Agrell som skrivit flera böcker om 1900-talets svenska säkerhetspolitik anser att Reinfeldt drar en helt orimlig slutsats. Det går inte att likställa en stormakts militära våld i strid med folkrätten med Sveriges behov och rätt att skydda sig självt:
  Här jämställer statsministern svenska beredskapsåtgärder för att skydda landet med en rysk militär aggression i strid med folkrätten och ingångna avtal, kritiserar Wilhelm Agrell. Han anser att Reinfeldt därmed också ursäktar Ryssland och visar prov på ”eftergiftspolitik”, alltså den typ av undfallenhet som Sverige visade mot Sovjetunionen under det kalla kriget.”

  Vi behöver en ny Statsminister ny regering den saken är klar.
  Reinfeldt klarar inte av när det hettar till, det har vi även sett tidigare.
  Han har väldigt svårt för att i något som helst sammanhang stöda utsatta grupper.
  Denna gång Ukraina.

%d bloggare gillar detta: