Det ser mörkt ut för alliansregeringen


Under söndagen presenterades nya aktuella siffror för det aktuella opinionsläget av Sifo. Förra veckan kom en, för den borgerliga regeringen, något uppmuntrande undersökning. Den antydde något av en vändning i opinionsläget. Men säg den glädje som varar beständigt?

De nya siffrorna pekar mot en ordentlig valförlust för de borgerliga partierna. Särskilt mörkt ser det för tillfället ut för Centerpartiet. De får denna gång endast 2,8 % av de tillfrågade i undersökningen. Med en felmarginal om ± 0,7 procentenheter ligger partiet tydligt utanför Riksdagen. Kristdemokraterna ligger endast något bättre till än sina allianskamrater.

Socialdemokraterna har i denna undersökning ökat till 34,9 % av de tillfrågades röster. Det innebär att partiet ligger på den nivå som man vill nå i det kommande riksdagsvalet.

Stefan Löfven, som intervjuades på söndagkvällen i Agenda, var förstås glad över siffrorna som Sifo rapporterat. Men, som han sade,  …

Jag kommer att kriga som vi är på väg att förlora valet. Vi ska (se) siffrorna som en positiv signal. Vi fortsätter att utveckla politiken så att svenska folket kommer att se att vi är beredda.

Det är förstås en högst riktig inställning. Det är fortfarande nästan sju månader kvar till valet i september. Mycket kan fortfarande hända. Det visade inte minst utvecklingen under 2010 då de borgerliga partierna vände opinionsläget till en valseger. Men de borgerliga partierna har en längre väg att gå denna gång!

Länkar: gp.se, SvDSvDSvDSvDSvD, Ekot, di.se, SVT, dn.se, Ekot, dn.se, dn.se, dn.se

Fler som skrivit: Alliansfritt Sverige, Ola Möller, Roger Jönsson, Roger Jönsson, Peter Högberg, Alliansfritt Sverige, Calle Fridén, Leine Johansson

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 17 februari, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Det ser mörkt ut för alliansregeringen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: