Alliansväljarna är mer benägna att byta block


Dagens Nyheter har låtit opinionsinstitutet Ipsos att genomföra en intressant undersökning. Ipsos har fått undersöka vilka andrahandsalternativ som väljarna har. Det som framgår är att de borgerliga väljarna är mer benägna än röd-gröna väljare att byta block. Socialdemokraterna och Miljöpartiet är de enskilda partier med högst potential att locka väljare i det kommande valet.

Detta är förstås högst otrevliga siffror för de borgerliga partierna. De har valt att göra den kommande valrörelsen till en förtroendefråga om den egna politikens överlägsenhet oppositionens. De vill sätta den egna gemensamma politiken gentemot en fiktiv röd-grön splittring.

Med detta sagt är det förstås långt ifrån klart hur det kommande valresultatet kommer att se ut. Fortfarande måste en valrörelse genomföras där man ställer de politiska alternativen emot varandra.

I den kampen har Socialdemokraterna allt att vinna på att framför allt presentera sina egna förslag.

Länkar: dn.se, dn.se, SvD, di.se, di.se

Fler som skrivit: Alliansfritt Sverige

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 14 februari, 2014, in Politiska funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Alliansväljarna är mer benägna att byta block.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: