Skolan har en särskilt viktig roll för unga killar


Jaha?

Igår var statsministern publicerad med ett debattinlägg i Aftonbladet. Det man förstår av artikeln är att unga män och pojkar idag har stora problem. De lyckas inte lika bra som flickor och unga kvinnor i skolan, de har inte klarat anpassningen till dagens informationssamhälle etc. Fredrik skriver att …

För att vi ska kunna ta tillvara på alla de möjligheter som finns för unga i dagens Sverige krävs att alla ges goda förutsättningar. Jag tror att skolan har en särskilt viktig roll för de unga killar som hamnat vid sidan, med tydliga ramar och tidigt stöd. Det måste också vara utgångspunkten för de förändringar som nu sker i skolan. Bättre anpassade skolförhållanden måste sedan förenas med en jobbskapande politik, som bejakar många typer av jobb och aktivt arbetar med att sänka trösklarna in i arbetslivet.

Inlägget är skrivet på ett sådant sätt att ingen normalt funtat person skulle kunna ha något att invända emot budskapet. Det man saknar är förstås hur Fredrik vill uppnå det han önskar. Det är väl inte alltid som politiker kan ge facit på den politik de vill föra. Men man undrar vad Fredrik Reinfeldt ville uppnå med detta intetsägande inlägg i debatten.

Jag kan väl inte påstå att jag vid varje tillfälle ger svar på hur saker och ting borde utföras. Men man är ju van vid att företrädare för de borgerliga partierna efter debattinläggens långa preludier brukar komma med en slutkläm i form av ett initiativ eller förslag.

Något sådant föräras vi läsare inte med denna gång.

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 13 februari, 2014, in Politiska funderingar, Utbildningspolitik. Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Skolan har en särskilt viktig roll för unga killar.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: