Stefan Löfven stärker sin ställning


Opinionsinstitutet Ipsos har för DN:s räkning mätt väljarnas förtroende för Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven på fem områden. Fortfarande har Fredrik högst förtroende inom tre av de områden som man granskat. Tydligt är att Stefans förtroende från opinionen trendmässigt ökar.

Denna rapport innebär förstås inte att en valseger för Socialdemokraterna är klar. Men utvecklingen är förstås bekymmerssam för de borgerliga partierna. Förtroendet för enskilda personer blir allt viktigare. David Ahlin, opinionschef på Ipsos, säger …

Det rådande opinionsläget gör det svårare för Fredrik Reinfeldt att hävda att alliansen är det enda trovärdiga regeringsalternativet. Med svagt samlat stöd för alliansen och två partier under riksdagsspärren kan Stefan Löfven skicka frågan i retur till statsministern.

Jag misstänker att denna utveckling kommer att trigga de borgerliga partiernas företrädare att hårdare ifrågasätta personen Stefan Löfven.

Länkar: dn.se, SVT, di.se, SvD, SVT

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 7 februari, 2014, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

 1. Fredrik Sjölin

  Stefan Löfven saknar både politisk erfarenhet och adekvat utbildning.
  En fd svetsare och fackföreningsman hade kanske fungerat på 60-talet
  men inte 2014. Sen tycker jag hans personliga moral är tveksam.

 2. Löfven har uppenbarligen talang för ledarskap och har ju kämpat sig upp till toppen inom den fackliga hierarkin. Det får väl vara till hans fördel.

  Nu är det ju lite annorlunda att vara chef över en brokig samling socialdemokrater vars fraktioner bekämpar varandra intill döden, inte lätt att styra över dessa grupperingar … där kommer Lövfen att få problem om han inte styr med järnhand.

  Vad gäller praktisk politik så är Löfven helt färsk, att en färsking utan erfarenhet av lång tids riksdagsarbete skulle bli Sveriges statsminister ligger honom definitivt i fatet. Han kan inte spelet och det blir bekymmersamt.

  Att våldföra sig på sina egna åsikter (t.ex kärnkraft och tillgång till billig energi) blir en annan svårighet. Han kommer tvingas att dagtinga med sitt samvete rejält och offra mycket för att stilla hungern från regeringspartner som miljöpartiet för att inte tala om vänsterpartiet.

  Men SÅ oansvarig tror jag inte Lövfen är att han sätter sig i en regering med Vänsterpartiet, det finns ingen anledning, Vänsterpartiet kan hota vad de vill, i slutändan är de bara röstboskap åt S i riksdagen utan egentligt inflytande, tack och lov !

%d bloggare gillar detta: