Moderat konsumentupplysning


Tidningen Metro rapporterar att Moderaterna i Stockholms läns landsting har låtit publicera ett öppet brev till de anställda. Brevet är tydligen utlagt på landstingets hemsida där de politiska partierna publicerar pressmeddelanden etc.

Brevet är undertecknat av Kristoffer Tamsons, valledare på Moderaternas kansli. I brevet, som framför allt är riktat till de yngre anställda, meddelar han konsekvenserna av en eventuell socialdemokratisk valseger. Kristoffer skriver …

Om Socialdemokraternas politik blir verklighet chockhöjs landstingets kostnader för unga anställda med cirka 115 miljoner kronor. Det motsvarar totalkostnaden för cirka 500 av våra unga medarbetare. Räknar man med alla vårdgivare i hela länet blir antalet drabbade många gånger högre. Bakom dessa siffror finns människor av kött och blod. Med en vänsterregering skulle de riskera att få sparken.

Brevet är skrivet i en bedräglig ton. I brevet presenteras Moderaternas åsikter som om de vore fakta. Vad Kristoffer säger är att ungdomar kommer att förlora sina arbeten i händelse av att en ”vänsterregering” får regeringsmakten. Brevet är dessutom skrivet med landstingets brevhuvud och får därmed en officiell verkan.

Det allvarliga med detta brev är inte hur det presenterats för de anställda. Det handlar mer om hur Moderaterna kommer att bedriva sin valrörelse. De kommer inte att tveka att presentera sina åsikter som om de vore obestridliga fakta. Brevet är ett tecken på att man hellre kommer att pådyvla den andra sidan allt ont som man bara kan tänka sig hellre än att presentera egen politik.

Länkar: SvD, dn.se, di.se, Aftonbladet, Metro, Arbetet, ka.se, Vårdfokus, ka.se, Tidningen Vision, dagens arena

Fler som skrivit: Alliansfritt Sverige, Ola Möller, Peter Johansson, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Markus Mattila, Alliansfritt Sverige, Peder Unander, Helle Klein

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 3 februari, 2014, in Fackliga frågor, Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. 5 kommentarer.

 1. Exakt samma typ konsumentupplysning finns i dagens SvD opinion undertecknat av LO och riktat mot Alliansen.

 2. Och vems ärende har LO presenterat debattinlägget ? LO är en del av socialdemokraternas valapparat finansierat med medlemmarnas medlemsavgifter.

  • Göran Johansson

   Det är en jäkla skillnad mellan det brev som Moderaterna i Stockholms läns landsting publicerat och det debattinlägg som Svenska Dagbladet. Moderaterna låter påskina att en 500 ungdomar kommer att bli av med arbetet. De gör det på landstingets papper med dess logotype.

   LO:s utredare har fått ett debattinlägg publicerat i en större morgontidning. Tidningen kan om de vill tacka nej till debattinlägg.

 3. M skriver brev – S rasar
  LO skriver brev – S myser

%d bloggare gillar detta: