Solidaritet ska löna sig


Solidaritet ska löna sig!

Integrationsminister Erik Ullenhag har utsett Gunnar Hedberg (M) och Lars Stjernkvist (S) att arbeta för att motsträviga kommuner ska ta emot fler flyktingar. Bakgrunden till detta ligger i att kommuner som tar emot fler personer än snittet ska få mer pengar från staten. Det är ju i sig ett rimligt beslut. Som Erik Ullenhag säger …

Kommuner som Södertälje och Eskilstuna kommer att få högre ersättning, och Vellinge och andra får lägre.

Jag hoppas att Gunnar Hedberg och Lars Stjernkvist blir framgångsrika i sitt arbete. Samtidigt kanske Erik skulle diskutera frågan med sina regeringskamrater från Moderaterna. Det ser ju ut som om flera av de kommuner som tar emot få invandrade (i förhållande till sin storlek) styrs av (M)-märkta kommunledningar.

Det kan ju inte enbart vara en slump!

Länkar: SvD, SvD, SVT, Aftonbladet ledare, Sveriges Resurser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 21 januari, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Solidaritet ska löna sig.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: