Yrkeshögskolan – en framgångssaga


Maria Arnholm

För några dagar sedan replikerade Maria Arnholm (FP), jämställdhets- och biträdande utbildningsminister, på ett inlägg av Mikael Damberg. Mikael argumenterade för att Yrkeshögskolan ska få fler utbildningsplatser.

Vad jag förstår av Marias svar verkar hon vara överens med Mikael om att tillföra ytterliga 6.000 platser till denna utbildningsform. Men där tog det slut.

Hennes inlägg i övrigt används för att hävda att Socialdemokraterna inte har finansierat reformen. Dessutom, nästan värre, går (S) till val på att ”avsevärt begränsa” vinsterna i privata utbildningsföretag. Enligt Maria kommer detta att innebära ett mot hälften av utbildningsanordnarna inom Yrkeshögskolan. Hon anför inga belägg för detta. Det får väl anses vara hennes personliga mening snarare än en vetenskapligt belagd sanning.

Skulle sedan Socialdemokraterna bilda regering tillsammans med Vänsterpartiet stundar närmast en katastrof för Yrkeshögskolan.

Marias inlägg blir enbart till att driva den borgerliga regeringens valtaktik. Hon ställer regeringens förmenta sammanhållning mot en påstådd röd-grön splittring.

Socialdemokraterna har meddelat att partiet är öppet för att bilda en blocköverskridande regering och att göra blocköverskridande överenskommelser. Eftersom, antar jag, Maria Arnholm delar Mikaels uppfattning om att utöka antalet platser inom Yrkeshögskolan finns alla möjligheter för (FP) att ingå en överenskommelse med (S) i denna fråga.

Länkar: dn.se, SvD

Fler som skrivit: Oscar Ernerot, Jesper Lundholm

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 20 januari, 2014, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor, Utbildningspolitik and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

 1. Citerat rakt av från Jonny Disenfeldt.
  ”Sanningen är ju att kommunism/socialism ofelbart leder till samhällssystem som inte ligger långt efter Hitlers nazityskland. Det har de senaste hundra årens historia visat oss, trots det finns det individer som tillber dessa sjuka ideologier.”

  Som jag kan erinra mig så var det väl Socialismen i Sverige sedan 30-talet som blev det vi en gång
  kallade folkhemmet. Som gav barn från alla samhällsklasser skolgång.
  Som gav fattigare ungdomar möjlighet till både realskola och studenten.
  Som sedan byggdes ut och gav 9-årig skola, gymnasium.
  På det skapades Kom-vux och yrkesutbildningar. Allt detta av en sosseregim i Sverige.

  Idag är mycket av detta nedrustat yrkesutbildningar, o.s.v samt övriga utbildningar för vanliga svenskar. Kort sagt en tragisk utveckling av det Folkhem som ville alla medborgare väl.

  • Vad gäller satsning på mer yrkeinriktad utbildning så är det ett utmärkt förslag.

   Bert :
   Ja Bert, jag tar avstånd från fascism, nazism, kommunism, socialism och religiös fundamentalism.

   Demokrati går inte ihop med dessa ideologier.

   Sverige är inte socialistiskt och har aldrig varit det. Att det finns socialdemokrater som fortfarande kallar sig socialister ocjh att det finns människor inom t.ex V och andra extrema vänstergrupper som vill införa socialism på sikt är som tur är helt ovidkommande eftersom de är så få, precis som det som tur är väldigt få nazister.

   Grundskola, gymnasium etc hittar du i alla moderna länder som genomgått en demokratisk utveckling i takt med industrialiseringen. Det gör inte länderna till socialiststater.

   Jag antar att du känner dig attraherad till Kuba, Nordkorea, Vietnam, Kina och nu möjligen Venezuela som kämpar på med att behålla socialismen även om även dessa diktaturer (förutom Nordkorea) steg för steg luckras upp och sakta går mot en demokratisering.

   Idag har arbetare fått det betydligt bättre i Sverige..

   Jag tar även avstånd från dina kommentarer där du uttrycker glädje över allianspolitiker som tragiskt avlidit, och där du vill ha arbetsläger för alliansens politiker och påstår att Reinfeldt är en diktatur.

   Du bär extremistens märke i din panna och verkar inte kunna tvätta bort det.

 1. Pingback: #SFramtidHalland

%d bloggare gillar detta: