Om att sluta rekryteringsgapet


Inför gårdagens partiledardebatt i Riksdagen publicerades ett debattinlägg av Mikael Damberg (S). I inlägget argumenterar han för ökade satsningar på Yrkeshögskolan. Det handlar om utbildningar som genomförs i nära samarbete med näringslivet och som utformas efter riktiga behov på arbetsmarknaden.

Jag delar verkligen den uppfattning som framförs i inlägget. Yrkeshögskolan är en utmärkt studieform som innebär att de studerande får en verklighetsanpassad utbildning. Utbildningen ökar möjligheten för deltagarna att få en anställning som motsvarar utbildningens innehåll. Eftersom näringslivet deltar i utformningen av utbildningarna innebär det ett större intresse från arbetsgivare att ta emot deltagare.

Yrkeshögskolan är förstås inte den enda saliggörande insatsen för att hjälpa människor till ett arbete, men den är en viktig pusselbit.

Länkar: DN Debatt, SVT, Arbetet, di.se, SvD, dagens arena, Ekot, di.se

Fler som skrivit: Monica Green, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Kristian Krassman, Peter Högberg, Roger Jönsson, Charlie Levin, Kent Persson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 16 januari, 2014, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Om att sluta rekryteringsgapet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: