Maud Olofsson blir ordförande


Arbetsgivarorganisationen Visita meddelar med viss förtjusning att förutvarande näringsministern (C), Maud Olofsson, har tackat ja till att kandidera som organisationens styrelseordförande. Jag förstår att Visita är nöjda med beskedet.

Maud är ju särskilt väl lämpad att driva organisationens symboliska frågor om rabatterad restaurangmoms och sociala avgifter. Om än dessa politiska reformers eventuella jobbskapande effekt är högst otydliga omhuldas de kärligt av arbetsgivarorganisationen. Till det kommer Mauds (och Centerpartiets) uppfattning om det goda i att sänka ingångslöner för ungdomar och andra personer med en ”svag” ställning på arbetsmarknaden.

Visita är att gratulera till detta sitt kap!

Jag förutsätter, trots detta, att Hotell- och Restaurangfacket framgångsrikt kommer att försvara sina fackliga krav och ingångna avtal. Om än Mauds politiska uppfattning i dessa avseenden passar som hand i handske med arbetsgivarnas innebär de ju inte någon absolut sanning.

Länkar: Arbetet, di.se, SvD

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 16 januari, 2014, in Fackliga frågor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Maud Olofsson blir ordförande.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: