Dyrare bilbesiktning


Dagens Nyheter rapporterar att priset för bilbesiktning har ökat efter att staten sålt bort stora delar av statliga Bilbesiktningen. Antalet stationer har tydligen litet försiktigt ökat, framför allt i de större städerna. Det är väl en utveckling som påminner om den i apoteksbranschen.

Det är väl heller inget att förvåna sig över att priserna har ökat. Det brukar ju vara kunderna som får betala för de investeringar som gjorts. Vidare förväntar sig ju ägarna att verksamheten ska visa ett visst överskott.

Jag antar att ett antal av dagens aktörer på marknaden så småningom kommer att försvinna och att ett antal stationer som inte visar tillräckligt resultat kommer att avvecklas. Om utvecklingen på längre sikt blir mer gynnsam för bilägarna är väl mer osäkert. Jag inbillar mig i alla fall inte att priset för att besikta bilen kommer att sjunka.

Länkar: Aftonbladet ledare, dagens arena, dn.se, dn.se, dn.se

Länkar: Alliansfritt Sverige

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 14 januari, 2014, in Politiska funderingar and tagged , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

 1. Sämre blev det även med upplysning när du ska besikta.
  Den får du hålla reda på själv. Att det dessutom blev dyrare är
  ju även en nackdel.

  frågan är om besiktningen blir hårdare och det fuskas med besiktningen så man hittar fel som inte finns om samma firma är en bilverkstad.

  Se upp med det.! Men vad går göra åt det?

  Frågan hur går det få koll på om besiktningen är rätt utförd.-
  Lär nog bli mycket skumt när privatisering skett av en så viktig grej som Bilprovningen.

  Bilprovningen ska vara neutral d.v.s statlig inte utföras av firmor som har intresse i
  bilverkstadsbranchen.

  • Själv kan jag besiktiga enklare/närmare hemmet och för en billig penning få tilläggstjänster , tjoho !

   Den gamla statliga bilbesiktningen hade problem med kriminalitet bland personalen, man kunde köpa godkännande av en del, det är ett generellt problem oavsett utförare.

%d bloggare gillar detta: