Om etniska skrönor


Gillar skrönor?

En SD-politiker har hamnat i strålkastarskenet efter att ha uttryckt att våldtäkt är ett straff som framgår av Koranen (eller åtminstone utförs inom islam). Uttalandet har något fått sanktion av SD:s pressekreterare Linus Bylund.

Efter att media har diskuterat saken med Jan Hjärpe, islamolog vid Lunds universitet, har partiet tvingats att backa från sina uttalanden. Det är uppenbart att SD har förklätt sin rasism och främlingsfientlighet genom förment kritik av en viss religion. Men det är väl som Jan hjärpe uttrycker det i ett uttalande:

… Detta är ett paradexempel på hur man med hjälp av faktiska uppgifter bedriver lögner. Man skyller det som har att göra med den lokala seden på religionen. Det finns hemska patriarkala normer men det har ingenting med religionen att göra, det är stamkulturer och det är inte ens säkert att det rör sig om muslimer.

Länkar: SvD, Ekot, SvD, SvD, SVT, dn.se, Expo, dagens arena

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 9 januari, 2014, in Politiska funderingar and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Om etniska skrönor.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: