Tomas Tobé ropar i skogen


Några dagar efter att Tomas Tobé avfärdade Jan Björklunds önskan om förstatligad skola är han publicerad med ett inlägg riktat mot socialdemokraterna. I inlägget undrar han över hur socialdemokraternas skolpolitik ska se ut efter en eventuell valseger.

I enlighet med vad som tydligt är borgerlig valtaktik spelar han på alliansens enhet kontra röd-grön splittring. Med tanke på att två av regeringspartierna kanske inte ens finns i riksdagen efter valet kan ju taktiken slå tillbaka på dem själva.

Väljarna kommer att välja partier i det kommande valet. Ingen tvivlar på att de fyra regeringspartierna kommer att ta fram ett gemensamt valprogram. Men det räcker ju med att ett av partierna hamnar utanför Riksdagen för att det dokumentet är utan värde.

Socialdemokraterna kommer att söka att få så många röster som möjligt för den egna politiken. På grundval av kommande majoritetsförhållanden kommer samtal att genomföras mellan partier. Det är en ordning som funnits i Sverige och i de flesta demokratiska länder.

Socialdemokraterna har valt att hålla fler dörrar öppna än de fyra regeringspartierna. Regeringspartierna har valt att retoriskt sluta sig inom sig själva.

En sak är säker och det är att ingen idag kan veta hur en regering kommer att se ut som resultat av valet den 14 september.

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 8 januari, 2014, in Politiska funderingar, Utbildningspolitik and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Tomas Tobé ropar i skogen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: