Stort avstånd mellan snack och verkstad


Elsa Kugelberg har skrivit ett mot migrationsministerns eget parti spetsigt inlägg.

Elsa konstaterar att Migrationsverket har stora problem att finna boenden till rimliga kostnader för de som invandrar till Sverige. Detta trots att Riksdagens partier (med undantag för SD) uttalat sig positivt till en generös invandrings- och flyktingpolitik. Inlägget avslutar konstaterande att …

När en stor del av kommunpolitikerna från migrationsministerns eget parti vägrar att ta emot en enda flykting avslöjas ett alltför stort avstånd mellan snack och verkstad.

Idag är det i hög grad arbetarstäder med stora, så kallade, miljonprogramsområden som är mottagare av invandrare. Det behöver, i och för sig, inte vara ett problem på lång sikt. Men det är klart att det vore bättre om den statliga politiken bättre kunde bäras av alla rikets kommuner.

Lågskattekommuner runt de större städerna kan säga att de minsann inte har möjlighet att ta emot människor. Det finns nämligen inga lämpliga bostäder där dessa kan hysas. De politiska ledningarna bedriver en politik för att endast människor/familjer med goda inkomster ska bo i kommunen. Då kan man fortsätta att hålla en lägre kommunalskatt och kan minimera sociala kostnader.

Migrationsverkets problem att hitta lämpliga boenden hänger då ihop med det kommunala planmonopolet och dagens bostadspolitik. Tomas Tobé må offentligt åthuta kommuner för att inte bidra till högre mottagande av flyktingar. Men internt i partiet lär han inte göra särskilt mycket.

Fler som skrivit: Martin Moberg, Johan Westerholm

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 5 januari, 2014, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Anders Nilsson

    Fortfarande är det så att Kugelberg är ute och reser. Hon blandar samman vårt
    åtagande enligt Genèvekonventionen (”flyktingar”) med resten av invandringen som
    sker på helt andra grunder och som vi själv kan råda över. Är detta en obehaglig
    upplysning?

%d bloggare gillar detta: